Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Jubileumtentoonstelling 25 jaar heemkring Oploo

Zilveren heemkunde komt met expositie ‘Oploo in de vorige eeuw’


Het bestuur van de actieve heemkring is de afgelopen maanden druk geweest met het samenstellen van de expositie. Het overgrote deel van de foto’s over de periode tussen 1900 en 2000 komt uit het inmiddels volledig gedigitaliseerde archief van de heemkring, aangevuld met foto’s van verenigingen en organisaties in Oploo met een eigen archief. Veel uren zijn er gestoken in het digitaliseren en selecteren. Foto’s voor de expositie zijn op groot formaat afgedrukt en voorzien van passende bijschrijvingen.


Veertig panelen

De inspanningenvan de heemkring hebben geresulteerd in 40 panelen met ruim 700 foto’s, die ruim worden opgesteld in het gemeenschapshuis. Elk paneel kent een eigen thema zoals de landbouw, voetballerij, volleybal, kermis, carnaval en muziekgroepen. Maar ook verdwenen organisaties zoals de RKJB (jonge boeren stand), handboogschutterij en jongerencentrum Free Stone hebben een plek in de expositie. De roemruchte wielrennerij en Bronlaak zijn zelfs bedeeld met een dubbel paneel.

De heemkundevereniging richt tijdens de expositie ook een stand in, waar boeken die de heemkring in eerdere jaren heeft uitgebracht nog te koop zijn.

‘Oploo in de vorige eeuw’ vindt plaats in De Oude Heerlijkheid, Grotestraat 12 in Oploo. Op zaterdag 20 april van 13.00 tot 21.00 uur en op zondag 21 april van 11.00 tot 17.00 uur. De officiële opening wordt op zaterdag om 14.00 uur verricht door een speciale gast. De toegang is beide dagen gratis. Zie ook www.heemkundeoploo.nl

Momenten

20  zaterdag 20 april 2024 om 13.00 uur
21  zondag 21 april 2024 om 11.00 uur

Website en social links

www.heemkundeoploo.nl

Adres

Heemkundevereniging De Heerlyckheit Plo

Mulderserf 11

5841 AZ Oploo