Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

12e Wielerronde van Sint Tunnis

Na ruim 40 jaar zijn de straten van Sint Anthonis op zaterdag 8 juli weer het toneel van de Ronde van Sint Tunnis. Het parcours loopt door het historisch centrum en de plaatselijke brink zal het feestvierend middenterrein zijn compleet met muziek, terrasjes en diverse activiteiten. Er staan in de samen met de Nederlandse Wielrenbond (NWB) georganiseerde ronde maar liefst 5 races op het programma. 


Er is een wegwedstrijd voor vrouwen (25 km, aanvang 12.15 uur) en bij de mannen wordt er gestreden in de categorieën Masters 40+/Nieuwelingen 15 t/m 18jarigen (40 km, 14.15 uur) en Amateurs/sportklasse (50km, 16.30 uur). Verder is er een echt Sint Tunnis Kampioenschap (25 km, 13.15 uur) voor niet licentiehouders/recreanten (funklasse) waaraan ook regiorenners mogen deelnemen. En om de jeugd te winnen voor het wielrennen is er om 15.30 uur een Dikke Banden Race (zie onder). Verder heeft de organisatie een 86-jarige rondemiss uit Sint Anthonis weten te strikken, die het enorm leuk vindt om de prijzen uit te reiken.


Het parcours beslaat zo’n 1,2 km. Start en finish zijn in de Breestraat bij het voormalige ‘t Hert, dan in noordelijke richting naar de Henri Dunantstraat, vervolgens de Molenstraat en de Lepelstraat en dan via de Kolonel Silvertoplaan terug naar de Breestraat. Onderweg scherpe bochten, asfalt, klinkers en veel, heel veel publiek. En Sint Tunnis zou Sint Tunnis niet zijn als de dag niet werd afgesloten met een waar dorpsfeest. Zet 8 juli daarom alvast in uw agenda.


Inschrijven voor alle wedstrijdcategorieën kan via www.wielrenbond.nl/inschrijving/individu.php


Dikke banden race

Om de jeugd enthousiast te maken voor de wielersport is er om 15.30 uur een Dikke Banden Race voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Zij rijden afhankelijk van de leeftijd een aantal ronden op een verkort parcours van circa 350 meter. Kinderen kunnen deelnemen aan de Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Meedoen kan op een normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder zijn dan 28 millimeter. Een helm is verplicht. Hiervoor zorgt de organisatie, maar natuurlijk mag je ook een eigen helm dragen.

Inschrijven voor de Dikke Banden Race kan via www.wielrenbond.nl/inschrijving/individu.php Kies vervolgens 8 juli Ronde van Sint Tunnis en de categorie Jeugd.


Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:

Johan de Bruin

Ronde van Sint Tunnis

06-51559157

Datum

8  zaterdag 08 juli 2023 om 12.00 uur

Website en social links

www.bruisendebrink.nl

Adres

Bruisende Brink Sint Anthonis

Brink 3

5845 BH Sint Anthonis