Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Het Schaapscheerdersfeest

Zondag 11 juni is het weer zover: Het allerleukste evenement midden in de natuur; dat is het Schaapscheerdersfeest in de bossen van Sint Anthonis. Jeugd en (jong) volwassenen kunnen de hele middag plezier maken. Hilarisch is het zogenaamde “appeltje schillen” waarbij je iemand kunt uitdagen in wie het eerst het appeltje heeft geschild door hard te trappen op 2 fietsen op een rol!

Voor de allerkleinste bezoekers is het schaapscheerdersfeest één groot avontuur. Bak zelf broodjes boven het kampvuur of ga paardrijden op een echte Belgische Knol. Daarnaast is de scouting St. Patrick aanwezig en laat zien waarom je bij deze actieve vereniging moet gaan. Er worden diverse leuke workshops voor kinderen aangeboden. Denk aan schilderen op een ezel, uilenballen uitpluizen, tekeningen maken van houtskool, dromenvangers knutselen. Bij de stand van de IVN kunnen kinderen weer van alles onderzoeken en zien. Ze kunnen ook vissen in de waterpoel.

Uiteraard is de schapenscheerder dit jaar ook weer van de partij. Je vindt hem voor de Schaapskooi. Op de heide kunnen bezoekers zien hoe een herder met zijn hond een kudde bijeendrijft.


Strippenkaart

Kinderen kunnen al deze activiteiten zelf beleven met de speciale strippenkaart die voor slechts € 5,- te koop is, Daarvoor krijg je een middag vullend programma. Betalen kan uiteraard ook met een pinpas.


Standhouders

Ook voor de volwassen bezoekers is er genoeg te beleven op het Schaapscheerdersfeest. Zo zijn er leuke standjes met producten gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan schilderkunst op hout, bijenwaskaarten, lokale lekkernijen, denk hierbij aan de natuurlijke producten uit de winkel van Bronlaak, maar ook mooie fotokunst van de natuur op de heide. Een imker legt uit hoe er honing wordt gemaakt.


Bereikbaarheid

Vanaf 11.00 uur rijdt er een treintje vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Heksenboom (Bosweg 40 in Sint Anthonis) naar de Schaapskooi. De auto kan dan op de grote parkeerplaats bij het restaurant geparkeerd worden. Lopen of fietsen naar de locatie kan ook. De route staat aangegeven. Trek wel stevige wandelschoenen aan want het is ongeveer 1,7 kilometer lopen.


Meer info

De entree is gratis. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Om de rust van de schapen te garanderen, moeten honden kort aangelijnd blijven. De dag wordt georganiseerd door een samenwerking van Stichting Het Schaap met Staatsbosbeheer en Scouting St. Patrick. Voor meer informatie kijk op www.stichting-het-schaap.jimdosite.com of www.facebook.com/stichtinghetschaap.

Datum

11  zondag 11 juni 2023 om 11.00 uur

Website en social links

stichting-het-schaap.jimdosite.com

Adres

Stichting Het Schaap

Bosweg 40

5845 EB Sint Anthonis