Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Zaterdag 20 mei Steven Brunswijk "Alleen Brabanders"

Hij houdt van de mensen, de omgeving maar voornamelijk de taal. Als kleine jongen heeft hij geleerd om de Brabantse taal eigen te maken. “Want het is fèèn als ge meej meese kunt proaten in oe èègu taol”. Een donkere jongen met Surinaamse roots die vol Brabants en Surinaams praat! Een gouden combinatie! 


Voor het publiek is de voorstelling “Alleen Brabanders” erg vermakelijk en de cabaretier weet dankzij zijn improvisatietalent met alle situaties wel raad. Hij betrekt het publiek interactief bij zijn voorstelling. Maar of je daar nu zo blij mee moet zijn? Brunswijk neemt namelijk iedereen op de hak, ongeacht ras, status, afkomst of huidskleur. Om zijn slachtoffers vervolgens even moeiteloos te confronteren met alle clichématige vooroordelen die daarover bestaan. Best bijzonder in een tijd waarin termen als ''negerzoenen'' en ''Jodenkoeken'' al lang niet meer kunnen.


Brunswijk heeft er in elk geval geen boodschap aan en grapt vrolijk door. Dat hij daarbij zichzelf nog wel het meest voor joker zet mag duidelijk zijn. 


Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via deze website: Zaterdag 20 mei Steven Brunswijk met “Alleen Brabanders” | Graancirkel Oploo en kosten € 16 per stuk. De show begint op 20 mei om 20.30 uur in Openluchttheater de Speultuin in Oploo.Datum

20  zaterdag 20 mei 2023 om 20.30 uur

Website en social links

www.graancirkeloploo.com

Adres

Openluchttheater De Speultuin Oploo

Blauwstraat 7c

5841 CA Oploo