Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Graancirkelrun 2023

In 2019 beleefde de Graancirkelrun in Oploo zijn vierde editie. Corona gooide daarna roet in het eten, maar nu is het dan zover dat er weer volop kan worden gerend. De initiatiefgroep heeft onlangs besloten om de eerste lustrumeditie van het hardloopevenement in Oploo op zondag 30 april te houden.


Nieuwe apparatuur

Bij de Graancirkelrun lopen de deelnemers over het Graancirkelpad, door het buitengebied van Oploo, langs de wind- en watermolen en door het Avonturenpark. Het startbureau, start en finish bevinden zich ter hoogte van de kerk. Bij de wedstrijd van 30 april maakt de organisatie gebruik van digitale tijdwaarneming met transponders, een investering die mogelijk is geworden dankzij de steun van het fonds Vitale Kernen van de voormalige gemeente Sint Anthonis.


Inschrijven

Net als bij de eerdere edities mikt de initiatiefgroep op grote deelname van geroutineerde regionale lopers, evenals op de komst van gelegenheidslopers en loopgroepen. Zoals gebruikelijk is er in Oploo ook veel aandacht voor de jeugd.

De run op 30 april bestaat uit een wedstrijd van 10 km (2 ronden), 5 km (1 ronde), jeugdwedstrijd (900 m) en een Bambinoloop (350 m). De wedstrijden vinden plaats tussen 10.00 en 15.00 uur. Voorinschrijving (gereduceerd tarief) is vanaf 1 april mogelijk via www.uitslagen.nl (kijk op 30 april bij Graancirkelrun Oploo). Het is ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf in te schrijven.

Datum

30  zondag 30 april 2023 om 10.00 uur

Website en social links

www.graancirkeloploo.com

Adres

Initiatiefgroep Graancirkelrun

Grotestraat 14

5841 AB Oploo