Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lammetjes aaien in de Schaapskooi van Sint Anthonis

Het is lente: tijd voor nieuw leven en dat is te zien buiten. Voorjaarsbloeiers steken hun kop op, het broedseizoen is begonnen en lammetjes dartelen rond. Kom tijdens het paasweekeinde genieten bij de schaapskooi in St Tunnis.

Op 1e Paasdag, zondag 9 april van 11.00-16.00 uur wordt bij de schaapskooi in de Staatsbossen van Sint Anthonis de Lammetjesdag gehouden. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats tegenover paviljoen de Heksenboom, Bosweg 40 in Sint Anthonis. Daarna kunt u wandelend (ca. 20 minuten lopen) naar de Schaapskooi waar de dartelende lammetjes te vinden zijn. Leve de lente! De boswachters van Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van Stichting “Het Schaap van de St.Tunnisse Heide” staan u graag te woord om uitleg te geven over de schaapskudde. Kinderen kunnen de lammetjes van dichtbij bekijken en aaien. Volwassenen kunnen een kopje koffie of thee nuttigen. Ook voor de kinderen is er iets te drinken en een kleine versnapering (paaseitjes). De wandelroute naar de Schaapskooi is ca. 1,7 km en loopt dwars door het bos, over de verharde weg en is daarmee toegankelijk voor mindervaliden en wandelwagens. Het meenemen van honden is in verband met de rust voor de lammetjes helaas niet toegestaan. De toegang is vrij; een vrijwillige bijdrage voor de versnapering is welkom.


Reserveert u ook alvast zondag 11 juni in uw agenda? Dan wordt op dezelfde plek het Schaapscheerdersfeest georganiseerd: “Hét evenement in het Bos” De kudde wordt dan geschoren en er zijn talloze andere activiteiten voor kinderen én 

volwassenen.

Datum

9  zondag 09 april 2023 om 11.00 uur

Website en social links

www.staatsbosbeheer.nl www.stichtinghetschaap.nl

Adres

Lammetjesdag

Bosweg 40

5845 EB Sint Anthonis