Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Iets met boeren

De theatermakers van Bureau Pees presenteren een jaar na de eerste editie een nieuwe, vijfdelige serie van hun voorstelling Iets met Boeren, midden in de voortdurende hectiek rond het landbouwdebat. In totaal gaat het om 30 uitvoeringen op 5 locaties in Brabant. 

Iets met Boeren geeft inzicht in de actuele landbouw en draagt bij aan het voeren van een minder gepolariseerd debat. Bij de eerste uitvoeringen vorig jaar bleek al hoe effectief de theaterproductie in dit verband kan werken. Iets met Boeren toont de landbouw als een complex thema, dat iedereen aangaat en waarin iedereen dus een aandeel en verantwoordelijkheid heeft. Theater als een aanvullende bron van informatie. Het maakt vele dilemma’s invoelbaar. 

Een deel van de zeggingskracht van Iets met Boeren komt voort uit de intensieve samenwerking tussen de professionals van Bureau Pees en lokale spelers uit de dorpen waar de voorstelling te zien is. Dat geldt ook voor het tijdstip van de voorstelling en de keuze van de locatie: overdag, op de boerderij. 

Meteen na de zomervakantie zijn de voorbereidingen gestart voor uitvoeringen in Reusel en Sint Anthonis. Volgend jaar staan edities in Veghel en Gilze-Rijen op de rol, naast een samenwerking met studenten van de HAS. 

Informatie en kaartverkoop: www.bureaupees.nl 

Momenten

14  vrijdag 14 oktober 2022 om 16.00 uur
15  zaterdag 15 oktober 2022 om 13.00 uur
16  zondag 16 oktober 2022 om 13.00 uur

Website en social links

www.bureaupees.nl

Adres

Bureau Pees

Noordkant 34

5845 EW Sint Anthonis