Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Nazomer in het bos

De naam van restaurant ‘De Heksenboom’ is ontleend aan de, een eindje verderop staande, grove den. In 1870 al stond deze grove den op een zandvlakte, ontstaan door overbegrazing van schapen. Veel andere bomen overleefden de zandverstuiving niet. Er staan nu diverse andere bomen omheen. Behalve de welbekende Heksenboom zien we nog meer van deze oude ondergestoven bomen.

De route gaat door het bos en we klimmen over een zandverstuiving waar we een prachtig weids uitzicht over de nog nabloeiende heide met jeneverbesstruiken hebben. Misschien zien we ook de Kempische heideschapen en/of de Schotse hooglanders grazen. Ze helpen mee om het landschap open te houden.


Deze op 18 september door IVN De Maasvallei georganiseerde wandeling begint om 10.00 uur bij De Heksenboom met een kop koffie/thee en eindigt rond 12.30 uur met een lekkere kop soep. De route voert veel over zandpaden en is daardoor niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden zijn niet toegestaan. De kosten bedragen € 7,25. Aanmelden is verplicht via de mail bij carlahendriks1@gmail.com en kan tot 17 sept. 12.00 uur.

Datum

18  zondag 18 september 2022 om 10.00 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Bosweg 40

5845 EB Sint Anthonis