Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Regio-orkest Oost-Brabant Wapen van Wanroij speelt in Wanroij en Mill

Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) geeft in zijn jubileumjaar concerten in Wanroij en in Mill. Het orkest bestaat 12,5 jaar en speelt op zaterdag 11 januari in Het Wapen van Wanroij en op zaterdag 18 januari in Myllesweerd in Mill. Beide concerten beginnen om 20.00 uur en voor beide concerten is de toegang gratis. Het ROB treedt verder op in Zeeland op 12 januari en in Gennep op 19 januari.


Het ROB is een projectorkest met amateurmuzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio Uden/Boekel/Zeeland. Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven, die sinds de oprichting van het orkest muzikaal leiding heeft gegeven. Voor dit jaar, het jubileumjaar, is een orkest gevormd van in totaal 60 muzikanten het hoogste aantal muzikanten in het 12,5 jarig bestaan. 

Op zaterdag 11 januari wordt extra aandacht besteed aan het 12,5 jarig bestaan van het orkest. Omdat het ROB sinds een paar jaar het Wapen van Wanroij als vast repetitielokaal heeft, is voor deze plek gekozen voor de première van deze concerttour. Het orkest speelt dan als enige om bij dit bijzondere jubileum stil te kunnen staan. Een week later speelt in Myllesweerd in Mill behalve het ROB ook het korps van muziekvereniging St. Jan uit Wanroij. Voorzitter Albert de Vaal van het ROB ziet de concerten met vertrouwen tegemoet. Er is intensief gerepeteerd door de muzikanten. “We hebben maar een beperkt aantal repetities en er zijn opnieuw een aantal pittige werken ingestudeerd,” aldus de voorzitter. De muziek die het ROB speelt bestaat uit een mix van klassieke harmoniemuziek en lichte muziek. Dirigent Bart van Zutven vindt het elk jaar weer een uitdaging om in een relatief korte tijd een goed programma in te studeren. “Dat is voor ons allemaal een hele opgave. Dankzij de inzet van het hele muziekgezelschap weet ik zeker dat we opnieuw een aansprekend programma kunnen presenteren,” zegt hij.

De vier concerten van het Regio-orkest Oost-Brabant zijn op zaterdag 11 januari in Wanroij (Het Wapen van Wanroij, 20.00 uur), zondag 12 januari samen met muziekvereniging Zeelandia in Zeeland (De Morgenzon/Bondsgebouw Kerkstraat, aanvang 14.00 uur), zaterdag 18 januari in Mill samen met muziekvereniging St. Jan uit Wanroij (Myllesweerd Mill, aanvang 20.00 uur) en zondag 19 januari in Gennep, samen met harmonie Unitas et Fidelitas (zaal Pica Mare, Picardie 16, aanvang 14.00 uur).

Datum

11  zaterdag 11 januari 2020 om 20.00 uur

Website en social links

regioorkest.nl

Adres

Het Wapen van Wanroij

Kwikstraat 6

5446 AL Wanroij

advertentie