Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Feestelijke opening LeanderLab Sint Anthonis

Kindcentrum Leander in Sint Anthonis is gestart met het LeanderLab, een ontdekplaats waar Wetenschap, Techniek en ICT samenkomen. In het LeanderLab, gevestigd in de Bibliotheek Sint Anthonis, leren kinderen uit de groepen 1 t/m 8 programmeren met LEGO for Education en robots. Het LeanderLab, dat mede door een subsidie van de gemeente Sint Anthonis tot stand is gekomen, wordt op donderdag 9 januari 2020 feestelijk geopend door wethouder Raemaekers.


“Bij Kindcentrum Leander vinden we het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met vaardigheden van de 21e eeuw. We werken aan programmeren, oplossingsgericht werken en wetenschap. De leerlingen zijn erg enthousiast”, zegt Annemarie, vaste vakleerkracht van het LeanderLab. “Met de LEGO for Education laten we de wetenschap tot leven komen. Na het bouwen begint het programmeren en het in gang zetten van een beweging.” 


Het komend jaar krijgt de samenwerking met de Bibliotheek meer inhoud in de vorm van naschoolse activiteiten. De senioren van Dagbesteding de Huuskamer zijn reeds betrokken en erg enthousiast. Op vrijdag laten de leerlingen de senioren graag zien wat ze geleerd hebben in het LeanderLab. Antje (een van de ouderen): “Het is zo mooi wat die kinderen tegenwoordig maken. Dat leerden wij vroeger niet”.


Datum opening: donderdag 9 januari 2020 vanaf 15.00 tot 16.00 uur
Datum

9  donderdag 09 januari 2020 om 15.00 uur

Adres

Kindcentrum Leander

Remmensberg 33

5845 AX Sint Anthonis

advertentie