Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Natuurwandeling langs het Zevenboomsven en het Quin

Struinen door de rivierduinen


Een tocht door de rivierduinen, door duinpannen, langs Kam- en Streepduinen. Thema: Historische ecologie, landschapsbiografie, flora en fauna. Het Quin ligt in een duinpan van de rivierduinen. Hier liggen op een leemlaag vijf vennen met voedselarm water.

De Maasduinen is geen gebied dat je ogenblikkelijk met fraaie waterpartijen in verband brengt. Toch liggen hier ware waterjuweeltjes: de vennen.

De meeste zijn klein en maar anderhalve meter diep. Juist doordat ze zo geïsoleerd van de grote watermassa’s liggen, hebben enkele hun van oorsprong voedselarm karakter redelijk kunnen bewaren.

In het glasheldere water leven planten en dieren die elders al lang in het voedsel zijn omgekomen.

Trek met ons mee, door rivierduinen, heiden, schraalgraslanden en zandverstuivingen. Ontmoet de klauwier, heideleeuwerik, boompieper levendbarende hagedis en gladde slang.



De KNNV [Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging] houdt een struintocht onder leiding van natuurliefhebber Jan Nillesen langs het Zevenboomsven en het Quin. De tocht vindt dinsdag 12 maart plaats van 10.00 tot 14.00 uur. De vertrekplaats is de parkeerplaats voorbij activiteitencentrum De Zevenboom Kapelstraat 71; 5851AS Afferden [L]. Deelnemers moeten zelf zorgen voor eten en drinken. Aanmelden voor de struintocht is niet noodzakelijk. Meer informatie hierover is telefonisch te verkrijgen via Jan Nillesen: 0485-574780

Datum

12  dinsdag 12 maart 2024 om 10.00 uur

Website en social links

nijmegen.knnv.nl

Adres

KNNV Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging

Kapelstraat 71

5851 AS Afferden