Concert Rik Cornelissen en Ruben Drenth op 29 mei Jachtslot Mookerheide

Rik Cornelissen (1984) is een innovatieve en veelzijdige Nederlandse accordeonist, componist, arrangeur, bandleider, docent en onderzoeker. Rik studeerde Klassieke Muziek en Argentijnse Tango (BA, Codarts, Rotterdam), Jazz & Pop (MA, ArtEZ, Arnhem) en Advanced Accordion Performance en Alexander Techniek (Urbino, Italië) bij de gerenommeerde accordeonist Claudio Jacomucci. Sinds 2013 is Rik als hoofdvakdocent Accordeon Jazz & Pop verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem.

Trompettist Ruben Drenth (1997) heeft een grote liefde voor de jaren 60 en dat hoor je terug in zijn muziek! Met het Ruben Drenth Trio studeerde hij in 2018 af aan de HKU met een programma vol rauwe energie en improvisatie. In zijn spel manoeuvreert hij zich een weg door catchy, meezingbare melodieën en schurende, brutale solo’s. Niet alleen binnen de jazz houden de 60’s hem bezig: met The Tambles speelt hij als zanger & gitarist al 11 jaar lang heel Nederland, en sinds kort ook Europa, plat.

Verder tourde hij samen met Amsterdam Sinfonietta en Thomas Oliemans, in duo met Bert van den Brink, met Dion Nijlands kwintet DEON, in de band van folk-zanger Robin Borneman en bij The Jerry Hormone Ego Trip. Met deze laatste band speelde hij o.a. op Oerol, Into The Great Wide Open en Eurosonic Noorderslag.

Voor meer informatie en kaartjes zie: kamermuziekmookenmiddelaar.nl

Datum

29  woensdag 29 mei 2024 om 20.00 uur

Website en social links

kamermuziekmookenmiddelaar.nl

Adres

St. Kamermuziek Mook en Middelaar

Heumensebaan 2

6584 CL Molenhoek