Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

St.Walrickprocessie in Overasselt

Op de vroege Paaszaterdag 8 april om 07.00 uur zal de Schola Cantorum Karolus Magnus een zangritueel presenteren rond de koortsboom bij de St. Walrickkapel (St.Walrickweg, Overasselt). Op deze oeroude, mystieke plek zullen gregoriaanse gezangen klinken die betrekking hebben op het komende Paasfeest en op de geschiedenis van St.Walrick, Karel de Grote en St.Willibrord.


Bovendien wordt de koortsboom toegezongen, oude getuige en mediator van ernstig zieken en de hoop op genezing. Dit jaarlijkse rituele moment is opgenomen in het Nationale programma van Immaterieel Cultureel Erfgoed. De koortsboom behoort tot de prominente bomen van Nederland.


U bent van harte welkom. Na de bijeenkomst wordt u uitgenodigd om gezamenlijk een kop koffie te drinken in café-restaurant St.Walrick. U hoeft hiervoor niet in te tekenen. Na de bijeenkomst met de Schola start om 8.30 uur vanaf café-restaurant St.Walrick een 8 km lange geschiedkundige en archeologische wandeling door het land van Walrick en de Hoemannen, georganiseerd door Nederasselt Gezond en Erfgoedplatvorm.


U kunt hiervoor separaat intekenen bij info@nederasseltgezond.nl .

Datum

8  zaterdag 08 april 2023 om 07.00 uur

Website en social links

www.karolus-magnus.nl

Adres

Schola Cantorum Karolus Magnus

Hindestraat 11

6531 KG Molenhoek