Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Op zoek naar diersporen met de boswachter van OERRR

Op Landgoed Mookerheide leven veel dieren, je ziet ze alleen niet altijd. Als je meer van de sporen van dieren weet, zie je steeds meer welke dieren aanwezig zijn in het bos. Daarom gaat de boswachter van OERRR je helpen met zoeken en zal alles vertellen over de dieren in het bos. Ga op zaterdag 19 november mee op pad.


Het leuke van sporen is dat ze een verhaal vertellen. Ze geven informatie over de manier waarop een dier een terrein gebruikt, zijn voedsel vergaart of bijvoorbeeld zijn nest bouwt. Je moet bij diersporen denken aan pootafdrukken, vraatsporen, schraapsporen, woonplekken, uitwerpselen, veren, haren en botten. Samen met de boswachter ga je speuren naar diersporen. Vinden we de keutels van een vos of ree? Of komen we een spechtensmidse of afgevreten sparrenkegels van een eekhoorn of muis tegen? En waar zijn alle rode bosmieren gebleven? Tijdens deze speurtocht leer je waar de dieren zich in de winter verstoppen. Wil jij weten welke dieren er voorkomen rondom het jachtslot? Word voor een dagje een echte boswachter én leer alles over diersporen!


Ga jij mee speuren naar diersporen? Tijdens deze middag word je om 14.00 uur welkom geheten op de parkeerplaats van het landgoed. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de OERRR-boswachter. De middag duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 10 personen mee. Ouders mogen mee, maar bezetten wel een plek. Dus hoe minder ouders, hoe meer kinderen deel kunnen nemen aan deze activiteit. Kleed je goed aan en draag stevige schoenen. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Honden mogen helaas niet mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dit doe je via nm.nl/agenda/rijk-van-nijmegen

Datum

19  zaterdag 19 november 2022 om 14.00 uur

Website en social links

www.natuurmonumenten.nl

Adres

Natuurmonumenten

Heumensebaan 2

6584 CL Molenhoek