Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing geschiedenis Landgoed Mookerheide

Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Mookerheide. Ondanks dat de werkzaamheden in volle gang zijn nemen we je mee naar binnen. Ga mee op vrijdag 20 maart en kom alles te weten over Jan J. Luden die het Jachtslot hoog op de stuwwal van Nijmegen bouwde. Verbaas je over de authentieke details en de glas-in-lood ramen. Ook kom je alles te weten over de restauratieplannen van het gebouw. Benieuwd naar de originele badkamer uit 1903? Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.


Jan Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten, fruit en bloemen geteeld.

Het herstel van het landgoed door Natuurmonumenten is in volle gang. Oude historische paden worden weer teruggebracht en oude bomen worden vrij gezet van omliggende begroeiing.

Bij deze excursie word je welkom geheten met een lekker kopje koffie. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten.

In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent.


Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur, het jachtslot en de kassen op Landgoed Mookerheide.

Aanmelden via de site.

Datum

20  vrijdag 20 maart 2020 om 14.00 uur

Website en social links

www.natuurmonumenten.nl www.natuurmonumenten.nl

Adres

Natuurmonumenten

Heumensebaan 2

6584 CL Molenhoek

advertentie