Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing geschiedenis Landgoed Mookerheide

Landgoed Mookerheide heeft de afgelopen eeuw vele bewoners gehad die allemaal hun stempel op het 150 hectare grote landgoed hebben gedrukt. Het unieke jachtslot werd gebouwd in jugendstil-stijl. Vele bijzondere details zijn nog altijd zichtbaar. De werkzaamheden in het slot zijn in volle gang en daarmee worden oude structuren nog beter zichtbaar. Ondanks dat de werkzaamheden in volle gang zijn nemen we je mee naar binnen. Verbaas je over de authentieke details en de glas-in-lood ramen. Ook wordt tijdens het verhaal de familie Vroeg, de Tweede wereldoorlog en de Zusters van Bethanië niet vergeten.

Jan Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten, fruit en bloemen geteeld. Het herstel van het landgoed door Natuurmonumenten is in volle gang. Oude historische paden worden weer teruggebracht en oude bomen worden vrij gezet van omliggende begroeiing.


Bij deze lezing word je welkom geheten met een lekker kopje koffie. Daarna begint de lezing en ga je ook dieper in op bepaalde onderdelen die je ter plekke gaat bekijken. In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent.


Praktische informatie

De lezing begint om 14:00 uur in het jachtslot. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De activiteit duurt tot ongeveer 16.30 uur. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dat kan via de website van natuurmonumenten en dan doorklikken op agenda. Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van Landgoed Mookerheide.

Datum

15  zondag 15 maart 2020 om 14.00 uur

Website en social links

www.natuurmonumenten.nl

Adres

Natuurmonumenten

Heumensebaan 2

6584 CL Molenhoek

advertentie