Hoptour + bierproeverij

De Wilbertoordse Giel Bongers (BrabantHop) en Udense Merel Kuitert (Books, Beers & Beyond) slaan de handen opnieuw ineen voor een hoptour met bierproeverij. Op het hopveld van BrabantHop in Wilbertoord zal dit open evenement op 15 juni plaatsvinden, waarna mensen zelf een hoptour met bierproeverij op aanvraag kunnen boeken.


Normaal zijn hun taken gescheiden: Giel geeft mensen rondleidingen over zijn bloeiende hopvelden, waar Merel mensen op locatie bezoekt om boek- en bierproeverijen te verzorgen. ‘We merkten dat de reacties vorig jaar ontzettend positief waren. Mensen vonden het natuurlijk geweldig om een echt hopveld te bezoeken in het zonnetje, en een paar biertjes met een leuk verhaal zijn natuurlijk ook nooit mis.’ Lacht een enthousiaste Merel.


Op 15 juni kunnen er twee groepen van maximaal 25 deelnemers worden verwelkomd. Je kunt dan kiezen tussen een tijdsslot tussen 13:00 en 15:00 uur of tussen 16:00 en 18:00 uur. Tijdens de hoptour van Giel (BrabantHop) wordt in geuren, kleuren en smaken uitgelegd hoe hop telen in zijn werk gaat, en loopt men met een Brabants Hoppenbiertje in de hand tussen de 6,5m hoge hopranken door. Voor, tijdens en na de rondleiding geniet je eveneens van een biertje, waarbij Merel (Books, Beer and Beyond) je in geuren en kleuren vertelt over bierstijlen, smaken en andere hoppige feiten. Je kunt vragen stellen, genieten van een bijpassend hapje en voordat je weer naar huis gaat jezelf verwennen met een bierpakket of andere hopproducten. Na deze eenmalige aftrap kun je in de webshop een rondleiding en proeverij boeken in de weekenden van het hoogseizoen (lente en zomer).


Kaarten zijn te bestellen via www.brabanthop.nl en kosten 29,50 euro p.p. Hierin meegenomen zijn de hoptour, hapjes en vier proefbieren. Het evenement vindt plaats op bij Brabanthop op de Katwijksebaan 14 in Wilbertoord op zaterdag 15 juni om 13:00 - 15:00 uur of 16:00 tot 18:00 uur.

Datum

15  zaterdag 15 juni 2024 om 13.00 uur

Website en social links

Adres

BrabantHop

Katwijksebaan 14

5455 GC Wilbertoord