Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

2de Pinksterdag op Tongelaar

Tweede Pinksterdag nemen onze gidsen Rob en Maarten je mee in de geschiedenis van Kasteel Tongelaar tijdens een speciale Pinksterwandeling.


Ruim 1200 jaar historiek is geschreven op de moerassige gronden van dit piepkleine stukje Land van Cuijk. Er zijn verhalen over Vikingen, overstromingen, Floris de Vijfde, de Heren van Cuijk, Belgische adel, de familie Wagenberg en nog veel meer.


De wandeling staat in het teken van kasteel en gebouwen, zoals het bakhuisje, het botenhuis en boerderij de Benedenhof. Onze gidsen kunnen je er van alles over vertellen. Misschien ook over het spook dat hier nog steeds schijnt te wonen... Ga je mee?


Praktische informatie

De wandeling start om 11.00 uur bij het insectenhotel, rechts van het kasteel. Duur: ongeveer 1,5 uur. De parkeerplaats is aan de Hoogedijk in Mill. Vanaf hier is het ongeveer 8 minuten wandelen naar het kasteel.


Deelname is gratis. Inschrijven is noodzakelijk, dat kan via de site van Brabants Landschap. Er vertrekken 2 wandelingen met elk max 20 deelnemers: https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/pinksterwandeling-landgoed-tongelaar-2/


Live muziek

Op het binnenplein hebben we de hele middag live muziek van NiX Moet uit Langenboom. NiX Moet is de band van Toon van Lith, die al jaar en dag vrijwilliger op Tongelaar is voor Brabants Landschap.

Datum

20  maandag 20 mei 2024 om 11.00 uur

Website en social links

www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12

5451 HS Mill