Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dag van het Landschap

Op 2de Paasdag, maandag 1 april, organiseren Brabants Landschap en IVN traditiegetrouw de 'Dag van het Landschap', met 2 gratis wandelexcursies op Landgoed Tongelaar om 10:00 en 14:00 uur.


Alles groeit weer en voor insecten is voldoende nectar en stuifmeel te vinden. Het landschap van Landgoed Tongelaar, dat in de loop der tijd is ontstaan, is nog steeds in beweging. Onze gidsen nemen je mee over het landgoed en praten je bij over de laatste weetjes en mooie ontwikkelingen. Laat je verrassen deze tweede Paasdag en wandel mee!


Reserveren

De wandelexcursies vertrekken om 10 uur en om 14 uur vanuit Kasteel Tongelaar, duren ongeveer anderhalf uur en zijn ook geschikt voor kinderen. Deelname is gratis, reserveren verplicht.


De wandeling gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom.


Liever zelf eropuit met het gezin?

Dat kan natuurlijk ook! Download de app 'Vossenstreken' en kies zelf een gebied en thema van de route. Bijvoorbeeld de route 'Da's pas speuren' op Landgoed Tongelaar. De routes en startlocaties zijn te vinden op www.vossenstrekenapp.com


Of wandel het vernieuwde Ganzenpad, met nieuwe opdrachten en QR-codes naar filmpjes. De gratis Ganzenpad wandelroutekaarten zijn verkrijgbaar op het kasteel.


Goei Leven Lunch

Na de wandeling kun je het informatiecentrum van Brabants Landschap bezoeken op het kasteel of genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 7,50 (normaal € 9,10).


Praktische info

Het kasteel is geopend van 10.00 - 18.00 uur.

Adres: Tongelaar 12 Mill, autonavigatie Hoogedijk Mill invoeren (NIET op Google maps rijden!)

Parkeren op de grote parkeerplaats voor de slagbomen.

Vanaf daar is het nog 8 minuten wandelen naar het kasteel.


*tijden onder voorbehoud


https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/dag-van-het-landschap-3/

Momenten

1  maandag 01 april 2024 om 10.00 uur
1  maandag 01 april 2024 om 14.00 uur

Website en social links

www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12

5451 HS Mill