Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Rondje Tongelaar

Iedere vierde zondag van de maand vertrekt er om 10.00 uur een gratis gidswandeling op Landgoed Tongelaar met steeds een wisselend thema. Deelname is gratis, reserveren kan bij Brabants Landschap: https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/rondje-tongelaar-9/


Ritme van de natuur

Het jaar is in te delen in vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Ieder seizoen heeft zijn eigen gezicht. Dat kun je het beste terugzien in het uiterlijk van bomen. Vooral bij de zomereik en daar hebben we er gelukkig nog een aantal van. Willemien weet hier een boel over te vertellen!


Astronomische lente

Het Rondje over het landgoed is deze keer zo’n 3 kilometer lang. De rest van de gidswandeling staat in het teken van de lente, want de astronomische lente is in Nederland op woensdag 20 maart begonnen, hoera! De vogels zijn druk met het bouwen van een nest. De vele kruiden die Landgoed Tongelaar rijk is laten zich al weer zien. Insecten komen in actie en de das, vos, bever en ree staan op het punt van het werpen van jongen.


Praktische informatie

Start: zondag 24 maart 2024 om 10.00 uur bij de poort van Kasteel Tongelaar.

Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren, niet op Google maps rijden!


Zorg voor goede schoenen want het kan drassig zijn. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) ook welkom. Aan het einde van de wandeling komen we terug op Kasteel Tongelaar waar je nog een bezoek kan brengen aan het informatiepunt van Brabants Landschap in de toren.


Goei Leven Lunch

Voor elke wandelaar serveren we desgewenst Een Goei Leven lunch. Dat is Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 7,50 (normaal € 9,10). Het infopunt en het kasteel zijn geopend van 10 tot 18 uur.


Reserveren voor de wandeling kan via de website (max 20 personen).


Foto: Geert Giesbers

Datum

24  zondag 24 maart 2024 om 10.00 uur

Website en social links

www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12

5451 HS Mill