Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

IVN De Groene Overlaat Cuijk organiseert een excursie in de natuurgebieden De Maurik en Het Langven met als thema “een reis door de tijd”.

Zondag 17 maart 2024 organiseert IVN De Groene Overlaat Cuijk een excursie in de natuurgebieden De Maurik en Het Langven met als thema “een reis door de tijd”.

Tijdens de ongeveer 4,5 km lange wandeling laten de IVN-natuurgidsen je kennismaken met het natuurgebied dat lang geleden op natuurlijke wijze is ontstaan, maar door de eeuwen heen heeft de mens een duidelijk stempel gedrukt op het landschap.

De Maurik is een buurtschap die van oudsher bij Langenboom hoorde en ligt in een aardkundig waardevol gebied, namelijk op de Horst van Mill en het grenst aan de Venlo Slenk.

Bewegingen in de aardkorst hebben geleid tot een breukenstelsel in de bodem waarvan de sporen in het landschap zichtbaar zijn. Het Langven wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van vennen en meerdere interessante biotopen. Samen vormen ze met Tongelaar een groot aaneengesloten natuurgebied.

IVN nodigt de geïnteresseerde natuurliefhebber van harte uit om aan deze excursie deel te nemen. Na afloop van de wandeling kan er onder het genot van een kopje koffie of thee nog even nagepraat worden.


Praktische informatie:

  • Verzamelen iets voor 10.00 uur bij de driesprong Kammerbergweg/Venweg/Driesprongweg te Langenboom, te bereiken vanaf de Graafseweg.
  • Vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan tot en met vrijdag 15 maart 2024 op e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl
  • Degenen die zich aanmelden krijgen per e-mail bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen.
  • De wandeling gaat over onverharde paden en is ongeveer 4 km lang en minder geschikt als je slecht ter been bent.
  • Draag goede wandelschoenen en kleding die bij de weersomstandigheden passen.
  • Honden kunnen niet mee.
  • Deelnemen aan de excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.
  • Na afloop is er nog een kopje koffie of thee.
  • Nog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl of bel 06-14641745.

Datum

17  zondag 17 maart 2024 om 10.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN de Groene Overlaat Cuijk

Maurikstraat 15

5453 NA Langenboom