Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Genesis Project | Two Sides Live

De Nederlandse band “Genesis Project” bestaat bijna 25 jaar. Door de jaren heen heeft dit enthousiaste gezelschap diverse shows van Genesis opgevoerd, waarbij authenticiteit hoog in het vaandel staat. Dit seizoen speelt Genesis Project de show Two Sides Live, de twee kanten van Genesis.


Genesis werd in 1967 opgericht door onder andere zanger Peter Gabriel en hun eerste album scheen in 1969. In 1970 kwam Phil Collins als drummer bij Genesis. In de meest creatieve periode tot 1975 werden de legendarische symfonische klassiekers geschreven. Toen Peter Gabriel in 1975 de band verliet voor zijn solo carrière werd Phil Collins de zanger en tweede drummer. Vanaf 1980 werd de nieuwe stijl muziek van Genesis populair bij het grote publiek en ging Phil Collins ook solo albums maken. In 1996 verliet Phil Collins de band en werd er in 1997 nog één album met zanger Ray Wilson gemaakt. In 2000 werd de band opgeheven.


Je kunt voor de pauze genieten van songs uit het “oude” tijdperk met frontman Peter Gabriel en na de pauze wordt de “nieuwe” kant van Genesis met leadvocalist Phil Collins belicht. Denk hierbij aan “nieuwe” nummers zoals Mama, Follow you follow me, That’s All, Hold on my heart en Land of confusion en “oude” nummers zoals Firth of fifth, Supper’s ready en In the cage. Vette keyboards en bass pedals, loepzuiver gitaarwerk en bombastische drums staan garant voor de authentieke sound.


Wat je kunt verwachten is dat Genesis Project zowel de oude als nieuwe stijl muziek met groot enthousiasme neer zet. Compleet met twee drummers is dit een strakke eigentijdse show, die zelfs de echte Genesis liefhebber niet zal teleurstellen. Deze band is dan ook veel meer dan een tributeband en neemt je helemaal mee in de wereld van de intelligente rock van Genesis. De beleving wordt versterkt door een dynamische lichtshow en uitgekiende visuals die gedurende het concert achter de band worden geprojecteerd.


We beloven je een geweldige avond. Sluit je ogen en je hoort en voelt Genesis. Heb je je ogen open dan ervaar je de muziek gehuld in een prachtige lichtshow en met verrassende visuals.

Datum

9  zaterdag 09 september 2023 om 20.30 uur

Website en social links

www.myllesweerd.nl

Adres

Cultureel Centrum Myllesweerd

Kerkstraat 3

5451 BM Mill