Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Back on Track bevrijdingsfestival

Vrijdag 5 mei kun je vastzetten in je agenda! Dan is er in De Wissel eindelijk weer een bevrijdingsfestival. Dit jaar houden we het concert binnen, uiteraard kun je wel lekker buiten zitten aan een tafeltje met een drankje. Omdat we deze dag ook graag ons jongerencentrum tonen aan de buitenwereld zijn we geopend van 14.00 uur voor een echte open dag. Dus kom vroeg langs voor een kop koffie en een bezichtiging van ons prachtige pand.


Maar liefst zes bands zullen het podium betreden. En deze bands worden om 16.00 uur vooraf gegaan door Janet Renders. Deze zangeres die zichzelf begeleid op de akoestische gitaar heeft al veel furore gemaakt met haar 2 uitgebrachte singels. In haar muziek hoor je de verhalen terug over zelfreflectie, liefde en een krachtige maar tegelijkertijd kwetsbare kant die ze deelt op intieme wijze. De eerste band van de dag is Crowhill, uit de omgeving Cuijk. Crowhill maakt eigenzinnige muziek die zich tussen meerdere genres bevindt, zoals rock en Metal. Het powertrio bestaat uit de broers Koert en Joost op zang/Bas en gitaar en Günther op drums. In de stamboom van Crowhill staan bands als No Class, Mad Jack, Wonderwheel en Dead End. Deze hele middag zal tussen de bands door DJ Dunne Boef achter de draaitafels staan. Opererend vanuit Eindhoven en als lid van het DJ collectief "EindjeGotSoul" heeft hij een residentie bij de "Blue Note Clubsessions" en een maandelijkse radioshow bij RaRaRadio. Het is voornamelijk Soul, Funk & Jazz wat de klok slaat maar hij schuwt niets met een groove.


Hierna is het tijd voor de Stotzband. De Stotzband is een nieuwe gelegenheidsformatie opgericht door Cor Stoots en Tonny Hendriks. Het repertoire bestaat uit nummers van o.a. The Free, Bad Company, Popa Chubby, Rainbow, Jimi Hendrix, enz. Aansluitend is het tijd voor FOEZZ. Deze band kent zijn oorsprong vanuit de ZOEFF motorclub. Van de Rolling Stones tot Muse en van Pennywise tot Metallica alle hoeken van het rocksegment zoeken ze op. Tussen al dit rock geweld zal DJ Ruben Deluxe zorgen voor de welkome afwisseling van trance en melodische klanken. Met zijn house en techno mixen stuur hij zijn luisteraars naar hogere atmosferen.


We vervolgen de avond met Non-Alignment Pact. Non-Alignment Pact werpt met zijn melodieuze post-punk een sombere blik op de tijdgeest. Dit vertaalt de band naar energieke songs, waarin soms melancholische shoegaze, soms de woede en wanhoop van punk overheerst. 30 november 2021 is het laatste wapenfeit uitgebracht: de single “Affection in new perspective”, een beschouwing van hoe we met elkaar omgaan in het huidige tijdperk van internet, social media.


Hierna is het tijd voor The Giant Low. Deze alternatieve band uit Nijmegen speelt rock en wave zoals The Editors en Interpol. In 2020 kwam hun zeer goed ontvangen debuut singel uit. Deze werd al snel opgevolgd door hun eerste CD. Wonderfull and Dark. We sluiten de avond af met het uit Amsterdam afkomstige Lemon. Hun Groovende Alternative Rock met invloeden van bands als Primal Scream, Stone Roses, The Kooks, Talking Heads en Kasabian, liet het publiek al op vele podia en festivals laaiend enthousiast achter. “Lemon could quite be one of the best kept hidden gems of The Netherlands”, schreef muziekblog It’s All Indie na het verschijnen van de eerste single waarop de band samenwerkt met zangeres Cath Coffey van de legendarische Stereo MC’s uit Londen.


Het laatste gedeelte van de avond zal worden opgezweept door DJ RAWON. Hij draait techno, house en minimal, maar daarnaast blaast hij gerust ook metal en hardcore punk door de speakers. Door deze veelzijdigheid weet hij dan ook feilloos aan te voelen wat zijn publiek nodig heeft om los te kunnen gaan.

Datum

5  vrijdag 05 mei 2023 om 14.00 uur

Website en social links

jcdewissel.nl

Adres

OJC De Wissel

Spoorstraat 41

5831 GA Mill