Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Rondje Tongelaar

Iedere 4e zondag van de maand organiseren de natuurgidsen van Kasteel Tongelaar een wandeling over het landgoed. Dit keer met gids Jan van Haare en het thema ‘Ecologische landbouw’.


In dit Rondje Tongelaar van ongeveer 5 km. lopen we langs de landerijen om te kijken hoe de gewassen er na het groeiseizoen en voor de oogst bij staan. Jan geeft toelichting op de wijze waarop verschillende producten als aardappelen, granen en pompoenen verbouwd worden en hoe deze verwerkt worden in de voedselketen. De route loopt ook langs het Peelkanaal en de Lage Raam waar aandacht zal zijn voor de flora en fauna die we op ons pad tegenkomen. Wandel je mee?


Deelname is gratis, reserveren verplicht.

De wandeling start om 10.00 uur bij de poort van het kasteel.

Parkeren: Hoogedijk, Mill (dan is het nog 10 minuten wandelen naar het kasteel)


Goei Leven Lunch

Na afloop van de wandeling kun je genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 7,- (normaal € 8,40). Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap zijn trots ambassadeur van Een Goei Leven Land van Cuijk dat eerlijk en heerlijk eten met producten uit de regio centraal stelt.


Praktische informatie

De wandeling gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom.


Foto: Cockie Kremers

Datum

24  zondag 24 juli 2022 om 10.00 uur

Website en social links

www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12, navigatie Hoogedijk Mill

5451 HS Mill