Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Open dag Zorgboerderij De Horst Mill

Een prettige uitvalsbasis voor een zinvolle dagbesteding. 

Zowel voor mensen met lichamelijke beperkingen als mensen met geheugenproblemen is Zorgboerderij De Horst in Mill een uitkomst. Op zaterdag 8 september is er van 11.00 uur tot 16.00 uur een open dag georganiseerd om iedereen kennis te laten maken met hetgeen zij zoal te bieden hebben.


De Horst

Dit melkveebedrijf van de familie Albers beschikt over melkkoeien, jongvee, kleindieren en een volière. Deelnemers helpen mee met voeren van de dieren. Daarnaast is er een moestuin, bloementuin, tunnelkas en een prachtige boomgaard waar ze in kunnen werken of gewoon rustig kunnen zitten. Niks moet en alles mag, het plezier en het welzijn van de deelnemers staan centraal. De landelijke omgeving geeft rust. Maar geheugentraining, de maaltijd bereiden of de krant lezen zijn ook activiteiten die passen in de dagindeling. Wanneer het weer het niet toe laat om buiten te zijn, wordt gebruik gemaakt van de woonkamer en keuken waar deelnemers door de vele ramen toch in contact staan met de rest van de boerderij. Voor de klussers en knutselliefhebbers is er een grote schuur waar zij heerlijk hun gang kunnen gaan. Deelnemers worden geprikkeld om hetgeen te doen dat ze nog kunnen en ook leuk vinden om te doen.



Kwaliteit van leven

Deelnemers van Zorgboerderij De Horst genieten van het onderlinge contact. Dit houdt ze uit een sociaal isolement. De duidelijke structuur maar ook de open sfeer en het buitenleven helpt hen om de achteruitgang van gezondheid te beperken. Op deze manier wordt het mogelijk om langer thuis te blijven wonen. Voor mantelzorgers kan deelname op Zorgboerderij De Horst van hun zorgbehoevende naaste een verlichting van de zorgtaak zijn. Waardoor de zorg thuis beter en/of langer vol te houden is.


Kwaliteit van begeleiding

Gediplomeerde enthousiaste medewerkers met jarenlange ervaring, die ondersteund worden door gedreven vrijwilligers, zorgen ervoor dat deelnemers van de zorgboerderij in goede handen zijn. Door de kleinschalige setting hebben deelnemers te maken met vaste medewerkers. De zorgboerderij heeft het keurmerk van de federatie landbouw en zorg. 


Zorgboerderij de Horst heeft een samenwerkingsverband met Stichting Brabantzorg. Aanstaande zaterdag 8 september van 11.00 uur tot 16.00 uur is er een open dag. Op deze dag willen de medewerkers van de Horst u graag laten zien wat zij u allemaal te bieden hebben. 


 


Datum

8  zaterdag 08 september 2018 om 11.00 uur

Adres

De Horst

Krommedijk 24

5451 NL Mill