Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Rondje Tongelaar

Iedere 4e zondag van de maand een wandeling om 10.00 uur in combinatie met openstelling van het infopunt van 12.00 tot 17.00 uur.


‘Rondje Tongelaar’: gidswandeling in combinatie met openstelling

Het informatiepunt van Brabants Landschap op de benedenverdieping van Kasteel Tongelaar bestaat al ettelijke jaren. Iedere vierde zondag van de maand wordt u ontvangen door een gastheer en/of gastvrouw, van 12.00 tot 17.00 uur. Daaraan voorafgaand om 10.00 uur is er steeds een wandeling onder leiding van een deskundige gids met een wisselend thema. Dit keer gaat het over ecologisch boeren.


Goei Leven Lunch

Na afloop van de wandeling kunt u genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen met ingrediënten van boer Jaap, zuurdesembrood van Teun “de Bakker van Hier” en koffie of thee voor € 6,- (normaal € 7,75). Kasteel Tongelaar en Brabants landschap zijn trots ambassadeur van Een Goei Leven Land van Cuijk dat eerlijk en heerlijk eten met producten uit de regio centraal stelt. 

Op het informatiepunt zijn wandel- en fietsroutes verkrijgbaar en staat een gastheer- of gastvrouw klaar om vragen te beantwoorden.


Brabants Landschap: natuur- en cultuurbescherming is en blijft mensenwerk 

De prachtige provincie Noord-Brabant, met haar diversiteit aan landschappen, is nog het thuis van vele vrij levende planten- en diersoorten. Dit komt onder andere doordat Brabants Landschap circa 18.300 hectare bos, heide, vennen, zandverstuiving, beek- en rivierdalen, landgoederen, boerderijen, forten en kastelen met zorg beheert. Daarnaast zet Brabants Landschap zich in voor behoud, herstel en ontwikkeling van de biodiversiteit buiten de beschermde natuurgebieden. Een groot netwerk van enthousiaste vrijwilligers helpt mee bij de bescherming van weide- en akkervogels, uilen, amfibieën en vleermuizen. Dit kost echter veel geld. Voor €1,25 per maand helpt u al mee om onze waardevolle natuur te beschermen.


Foto: Rob DijkstraDatum

24  zondag 24 juni 2018 om 10.00 uur

Website en social links

www.brabantslandschap.nl www.brabantslandschap.nl

Adres

Tongelaar

Tongelaar 12

5451 HS Mill