Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Komende zaterdag weer gratis Freerail Festival in Mill

Het is weer bijna 5 mei, de dag wanneer heel ons land de bevrijding viert. In Mill doen we dat natuurlijk vanaf 13.00 uur op ons eigen gratis toegankelijke bevrijdingsfestival Freerail. Elk jaar probeert het bestuur van de wissel, samen met de organisatie en vrijwilligers van Freerail het voorgaande jaar weer te overtreffen. 

In grote lijnen zal het festival hetzelfde blijven, de veranderingen zitten hem dit jaar vooral in het beter benutten van het terrein en de ruimte in en rondom de Wissel aan de Spoorstraat in Mill.


Freerail staat er om bekend om voor elke doelgroep leuke muziek te hebben. Zo is er buiten een live stage waar de hele dag bandjes optreden, en binnen een dj-stage -waar zoals de naam al zegt- de hele dag dj's van verschillende muziekgenres hun plaatjes

draaien. Vorig jaar hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van het podium binnen in de Wissel. Dit was een groot succes en daarom zullen we hier dit jaar weer volop gebruik van maken. 

Hierbij komen we dan ook gelijk op het eerste punt van vernieuwing op ons festival. Het heeft geen zin om overdag al dj's neer te zetten, de doelgroep hiervoor komt altijd pas tegen het begin van de avond. Daarom zullen we de Wissel overdag tussen 13:30 & 17:00 uur openen voor het bekende Teenz evenement.


Teenz is een evenement georganiseerd door de Wissel dat

maandelijks terugkeert voor kinderen uit de gemeente Mill en Sint Hubert. Met bijna iedere keer weer een uniek leuk thema voor de nodige variatie. Normaal gesproken is Teenz alleen voor kinderen uit groep 7 & 8, maar deze maand hebben we een extra Teenz op het programma, op Freerail Festival.


Toegankelijk voor alle kinderen!

Deze week wordt Jongerencentrum de Wissel omgetoverd tot een heus festivalterrein. Compleet met buiten- en binnen podium, crew- en artiestentent, kinderspeeltuin met springkussen, binnen- en buitenbar, catering en sanitaire voorzieningen. Dit jaar hebben we de indeling van het terrein helemaal omgegooid, dit moet zorgen voor een betere ervaring van het festival voor zowel de gasten als de artiesten en vrijwilligers.

Om 13:00 uur openen we de 'deuren' van het festivalterrein; de eerste

muzikale klanken zullen dan ook te horen zijn. Op het buitenpodium hebben we die dag diverse bands, dansacts en muzikale ondersteuning door onze huis-dj: Dunne Boef. 's Middags hebben we in de Wissel dan de Teenz en om 18:00 uur starten hier de eerste dj's. De laatste beats sluiten om 01:00 uur het festival. 

Freerail belooft ook dit jaar weer een groot succes te worden aan de

line-up, gasten, vrijwilligers en de organisatie van het festival zal het in ieder geval niet liggen. Laten we vooral hopen op een zon overgoten dag, zodat iedereen volop kan genieten van het festival.

Voor meer informatie kun je terecht op de Facebook en de website

van Freerail.

Datum

5  zaterdag 05 mei 2018 om 13.00 uur

Website en social links

www.freerail.nl

Adres

Freerail

Spoorstraat 41

5451 GA Mill

advertentie