Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dag van het Landschap Kasteel Tongelaar

Beleef de lente en kom mee naar buiten op Tweede Paasdag!


Op 2de paasdag, maandag 2 april, organiseren Brabants Landschap en IVN traditiegetrouw de 'Dag van het Landschap', met 3 gratis wandelexcursies en verschillende natuuractiviteiten.


Op stap met de boswachter

Vanuit Kasteel Tongelaar vertrekken 3 gratis wandelexcursies voor volwassenen. Deze editie is er extra aandacht voor het thema ‘insecten en waterdieren’. Misschien spotten we ook een ijsvogeltje of wielewaal. De excursies starten om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur* en duren anderhalf uur. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.


Gidswandelingen Jeugd-IVN

De kinderwandelingen met gids starten om 12:00 uur bij het insectenhotel in de boomgaard. Er wordt verteld over de solitaire bij, daarna gaan we met loepjes op pad door de bloemrijke akkers van Tongelaar om naar insecten te kijken. bijen-expert RinyKersten geeft mini-colleges over de honingbij aan kinderen (alle leeftijden).


Natuurknutselen

Als afsluiting kun je zelf je eigen insectenhotel maken of insecten-mobiles knutselen aan de knutseltafels in het kasteel. Misschien komen de ezeltjes van de Kreitsberg weer een dagje, zodat kinderen een ritje op de ezel kunnen maken.


Parkeren op de grote parkeerplaats voor de slagbomen. Vanaf daar is het nog 7 minuten wandelen naar het kasteel.Datum

2  maandag 02 april 2018 om 10.00 uur

Website en social links

www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12

5451 HS Mill

advertentie