Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Land inZicht Schilderijen en sculpturen Harrie Gerritz

In Stadsmuseum Grave is een boeiende tentoonstelling te zien van beeldend kunstenaar Harrie Gerritz. Harrie Gerritz geboren en woonachtig in Wijchen (1940) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Zijn werk bevindt zich in collecties in binnen- en buitenland. In 2011 organiseerde het Museum Het Valkhof in Nijmegen een overzichtstentoonstelling. 


Beeldend kunstenaar Harrie Gerritz legt zich al meer dan veertig jaar toe op het weergeven van zijn favoriete landschap, het rivierengebied Land van Maas en Waal. In het museum toont Gerritz zowel schilderijen en sculpturen, waaronder nieuw werk uit 2024.


Wolken boven boomformaties, boerenhekwerken of kerkgebouwen: het landschap blijft hem dierbaar en is een belangrijke inspiratiebron. Contouren van een kerkgebouw, een toren, een hekwerk of een burcht. Zijn gestileerde beeldtaal is direct herkenbaar.


In de loop der tijd wordt dit vertrouwde domein steeds meer een landschap in gedachten. Gerritz zet een gevoelssfeer neer, een weergave van zijn herinneringen en belevenissen. De boven de werkelijkheid getilde landschappen lijken van heldere eenvoud. Toch voel je als kijker dat elke lijn en ieder kleurvlak de bezieling van de kunstenaar weergeeft.

Datum

  Vandaag t/m 26 mei 2024

Dagen geopend
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.stadsmuseumgrave.nl

Adres

Stadsmuseum Grave

St. Elisabethstraat 10a

5361 HK Grave