Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Concert Kunst in het Kerkje

Na haar debuut in het Concertgebouw op 10-jarige leeftijd trad ze op in alle grote zalen van Nederland, in vele topzalen in Europa en in de VS en Azië.

Ella is regelmatig te horen op de Nederlandse radio en televisie in programma’s, zoals Podium Klassiek en Vrije Geluiden. En ook in tv-programma’s in Duitsland en Frankrijk.

In 2019 voerde Ella samen met haar broer Nicolas de complete werken voor cello en piano van Beethoven uit in onder meer het Concertgebouw in Amsterdam. In 2018 toerde ze met alle suites van Bach. In 2020 bracht Ella haar debuutalbum uit, gewijd aan Schumanns werken voor cello, dat wereldwijd zeer goed werd ontvangen.

Het jaar 2023 markeert de 150e verjaardag van Sergei Rachmaninov. Ella's volgende album zal een eerbetoon zijn aan zijn kamermuziek en focust op de monumentale sonate voor cello en piano die ze opnam met pianist Caspar Vos.

In 2022 werd Ella benoemd tot cellodocent aan het Conservatorium van Amsterdam.


Ella werd geboren in een familie van muzikanten en begon op zesjarige leeftijd cello te spelen. Ging op 10-jarige leeftijd naar het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en vervolgde har opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Godfried Hoogeveen.


Ella speelt op een Maggini-cello uit 1620, die haar vriendelijk is uitgeleend door een anonieme weldoener.


In het Vincentiuskerkje in Velp speelt Ella de 1ste, 4de en 6de sonate van Bach.

Datum

28  zondag 28 januari 2024 om 14.00 uur

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunst in het Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp