Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Filmcafe Grave Spijs en Wijn Special met Le Pot-Au-Feu

Duik in de betoverende wereld van culinair cinema-genot bij Le-Pot-Au-Feu, waar film en smaak samensmelten! Onze ervaren kok en vinoloog zorgen voor een verwennerij van jouw smaakpapillen.


Geniet van een onvergetelijk dejeuner dinatoire met een culinair gerechtje voor, tijdens, en na de film. Laat je leiden door het wijnadvies, waarbij je de keuze hebt om heerlijke wijnen bij gerechtjes te bestellen. Een culinaire reis die al je zintuigen prikkelt!


Prijs voor beste regisseur in Cannes, Franse inzending Academy Awards beste niet Engelstalige film


"Le Pot-Au-Feu" is een meeslepende Franse film uit 2023 die je meeneemt naar de weelderige wereld van 19e-eeuwse Franse gastronomie. Geregisseerd door Trần Anh Hùng en met subliem camerawerk van Jonathan Ricquebourg, is deze film een visueel meesterwerk en een eerbetoon aan de kunst van koken.


Laat je meevoeren door de filmische symfonie van smaken, waar elke akte fungeert als een culinair hoogtepunt. De beelden van uitgebreide kooksessies hypnotiseren, waardoor je jezelf in de magische keuken van Dodin Bouffant waant. Juliette Binoche en Benoît Magimel schitteren in de hoofdrollen, waarmee ze de ontluikende romantiek tussen kokkin Eugenie en fijnproever Dodin Bouffant tot leven brengen.


Laat je betoveren door de veelzijdigheid van een briljante kok, verweven met een meeslepend liefdesverhaal. Ervaar de warmte van het fornuis en proef de heerlijke gerechten als een ode aan de Franse gastronomie. "Le Pot-Au-Feu" is niet zomaar een film; het is een culinair avontuur dat je niet wilt missen. Bon appétit!


Cast: Juliette Binoche, Benoît Magimel

Regisseur: Trān Anh Hùng

Land: Frankrijk

Jaar: 2023

Lengte: 135 minuten

Inloop vanaf 13:30. De film begint om 14:3, voor de film is er al een voorgerechtje, houd hier dus rekening mee.


Toegang 14 januari € 27,50 (Spijs en wijn Special)

Toegang 17 januari € 10,50 (reguliere filmvoorstelling)

Datum

14  zondag 14 januari 2024 om 14.30 uur

Website en social links

www.filmcafegrave.nl

Adres

Filmcafe Grave

Generaal de Bonsweg 1

5363 VN Velp