Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing over dassen in en om Grave

Natuurverenging IVN Grave organiseert donderdag 5 oktober een lezing over het leven van dassen door de seizoenen heen, de dassenpopulaties in Brabant en specifiek in en om Grave. De lezing wordt verzorgd door Ton Popelier, deskundig op het gebied van dassen. 

Aanvangstijd is 20.00 uur en de kosten bedragen 5 euro, inclusief een kop koffie of thee. De lezing vindt plaats in dorpshuis Ons Trefpunt, Beukenlaan 11 in Velp bij Grave. Aanmelden is nodig via lezingenivn@gmail.com

In de jaren zestig raakte de das nagenoeg uitgestorven. Voor die tijd was het een algemeen voorkomend zoogdier op de zandgronden van heel Brabant, van Grave tot Bergen op Zoom. Jacht, stroperij, de explosieve groei van steden en dorpen en de teloorgang van zijn leefgebied betekende zijn doodvonnis. 


Grote onbekende 

Begin jaren ’90 hebben uitzetacties van ‘Das & Boom’ in samenwerking met Brabants Landschap ervoor gezorgd dat de das weer voet aan grond kreeg in Brabant. Sindsdien gaat het goed met de das, sommigen zelfs te goed. Toch krijgt maar een enkeling ooit een das in levende lijven te zien. Door zijn verborgen levenswijze blijft hij voor de meesten een grote onbekende.

In deze lezing geeft Ton Popeliers een kijkje in het leven van de das door de seizoenen heen. In het tweede deel van de lezing gaat de spreker uitgebreid in op de ontwikkeling van de dassenpopulatie in Brabant vanaf 1900 tot heden. Ook wordt gekeken naar wat we in Brabant en in het bijzonder rondom Grave kunnen verwachten. Dit alles belooft weer een informatieve avond te worden voor jong en oud. 


Wanneer 

donderdag 05 oktober 2023 

20:00 tot 22:30 


Waar 

Gemeenschapshuis Ons Trefpunt 

Beukenlaan 11 

5363 RA Velp bij Grave

  • Kosten: Gratis 
  • Aanmelden verplicht: Ja 

Datum

5  donderdag 05 oktober 2023 om 20.00 uur

Adres

IVN

Beukenlaan 11

5363 RA Grave