Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kloosterrondwandeling Velp

Velp (Grave) heeft sinds kort een prachtige kloosterrondwandeling. Tijdens deze rondwandeling ontdek je de schitterende natuur rondom de Drie-eenheid in Velp. Sluit zaterdag 13 mei aan bij gangmaker van Ons Kloosterpad, Matthijs van der Tang en gids Frank van Dorst en leer wandelend meer over het kloosterleven in Brabant, pelgrimeren en bezienswaardigheden op de route.


De route is ongeveer 8 kilometer en start bij het voormalige Emmausklooster in Velp. Daarna voert de route je onder andere langs de Sint Vincentius kerk, voormalig klooster de Wijnberg, de Sint-Elisabethkerk, een voormalige synagoge en de Begijnenkerk.


Programma

Deelnemers worden om 10.00 uur verwelkomt met koffie en/of thee in het Emmausklooster, Basilius van Bruggelaan 4 in Velp (NB), voor een dagprogramma dat tot ongeveer 17.00 uur duurt. We beginnen met een rondleiding door het Emmausklooster, het oudste Kapucijnenklooster in Nederland, gevolgd door een speciale kloosterlunch. Daarna beginnen we aan de rondwandeling. Onderweg is er tijd en ruimte voor de natuur, de bezienswaardigheden, bezinning en reflectie. We eindigen weer in het Emmausklooster voor een afsluitend drankje.


Kloosterrondwandeling

Kloosterrondwandeling Velp is een van de elf prachtige rondwandelingen die aansluiten op ''Ons Kloosterpad''. Dit lange-afstand-wandelpad voert je in vijftien etappes langs vijftig historische kloosters en abdijen. Iedere etappe van Ons Kloosterpad heeft een gangmaker. Dit zijn vrijwilligers die het pad lokaal tot leven brengen en bijdragen aan de bekendheid en beleving van pad.Wil jij deelnemen aan de kloosterrondwandeling? Meld je dan aan door vóór 10 mei 2023 een e-mail te sturen aan emmausklooster@gmail.com o.v.v. ‘kloosterrondwandeling’.


De deelname aan deze dag bedraagt €30,- p.p.

Datum

13  zaterdag 13 mei 2023 om 10.00 uur

Website en social links

emmausklooster.nl

Adres

Emmausklooster i.s.m. Ons Kloosterpad

Basilius van Bruggelaan 4

5363 VA Velp