Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kunstexpositie van Till Willems en Ingrid Menge

In mei 2023 exposeren Till Willems en Ingrid Menge in het Kerkje in Velp bij Grave. Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje. De expositie is te bezichtigen op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen 5/6/7 en 12/13/14 en 18 (Hemelvaartsdag) en 19/20 en 21 mei 2023. De openingstijden zijn alle genoemde dagen van 11 tot 17 uur. De locatie is het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.


In het werk van Till Willems staat de mens centraal. Wat beweegt hem, waardoor wordt hij bewogen. Ervaringen, ontmoetingen, omgeving, leefsituatie, werk, afkomst, opleiding, leeftijd, alles heeft in meer of mindere mate invloed. Hoe gaat hij hiermee om? Till ziet een houding of een gebaar en kan enkel raden waar het vandaan komt. Zij vraagt zich steeds af wat er in die mens omgaat. Dat fascineert haar.


In haar eigen belevingswereld zoekt zij naar raakvlakken bij een houding, naar herkenning. Soms herkent ze twijfel, onzekerheid of zwakte, een andere keer kracht, vrolijkheid of humor. In haar werk probeert zij deze eigenschappen uit te vergroten. De materialen waarmee zij werkt zijn: houtskool, Siberisch krijt, ijzerdraad of inkt. De kleuren zwart-wit en soms blauw hebben haar voorkeur, want hierin schuilen onpeilbare diepten. Het lijnenspel is organisch omdat zij haar handschrift gebruik om emoties zo direct mogelijk over te brengen. In haar tekeningen zie je vaak de zoektocht die haar hand heeft moeten afleggen om tot het juiste beeld te komen. De tekening ziet er daardoor soms besmeurd, vuil of chaotisch uit en benadert daarmee het leven zelf.


De natuur als inspiratiebron en werk dat blijft In het werk van Ingrid Menge zie je haar betrokkenheid met de natuur, de klimaatverandering, de verlatenheid van de verwoeste aarde en vluchtelingen die proberen te ontsnappen aan oorlogen. Daarom gebruikt zij zelden kleur en werkt ze graag met houtskool of zwarte inkten. In deze expositie in het Kerkje in Velp laat Ingrid tekeningen, schilderingen, grafiek en porselein zien. De technieken die zij gebruikt past zij toe in diverse disciplines. Zo heeft alles met elkaar te maken. En een ding is zeker: de natuur blijft, ook als wij al lang vertrokken zijn.


Voor meer informatie over onze exposities en concerten, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.

Datum

  Vandaag t/m 21 mei 2023

Dagen geopend
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Stichting Kunt in het Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp