Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Zelfportretten van Philip Akkerman

Van 26 april tot 20 augustus pakt het Stadsmuseum Grave in de Hampoort uit met schilderijen van Philip Akkerman. Akkerman volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Ateliers ‘63 in Haarlem. Een uitzonderlijke tentoonstelling van een bijzondere kunstenaar.


Philip Akkerman (1957) schildert sinds 1981 uitsluitend zelfportretten. In de afgelopen decennia heeft hij een oeuvre opgebouwd van meer dan tienduizend zelfportretten! Hij is een ambachtsman pur sang, gebruikt slechts drie formaten panelen en werkt alleen met olieverf en tempera. Akkerman werkt zoals de oude meesters, in drie stappen: tekenen, schilderen in donker-licht en vervolgens in kleur. Door elke stap afzonderlijk te benadrukken kregen de oude meesters maximale controle over het resultaat. 


Zijn werk was eerder onder meer te zien in Teylers Museum (Haarlem), de Kunsthal (Rotterdam), Witte de With (Rotterdam) en het Gemeentemuseum in Den Haag. Het grootste aantal schilderijen in een Nederlandse collectie bevindt zich in Museum Voorlinden in Wassenaar. Maar Akkerman exposeerde ook in het buitenland, o.a. in Londen, New York en Parijs. En nu dus in Grave.

Datum

  Vandaag t/m 20 augustus 2023

Dagen geopend
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.stadsmuseumgrave.nl

Adres

Stadsmuseum Grave

St. Elisabethstraat 10a

5361 HK Grave