Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

3 dagen feest op de Markt Grave

In het weekend van 11 november tot en met 13 november organiseren de horecaondernemers op De Markt (De Gouden Leeuw, Het Grote Broertje en Het Herboren Aapje) gezamenlijk met Carnavalsvereniging Pothuusburg en Stichting 0486 Producties een feestweekend waarin De Markt in Grave zal worden omgetoverd naar een feestplein.


Zowel de nieuwe prins of prinses van Pothuusburg zal worden ontvangen als zijne goedheiligman Sint Nicolaas die op zondag 13 november in Grave aankomt. Op vrijdag de 11e van de 11e zal eerst worden gestart met een feestavond, waarbij onder de noemer ‘3 Uurkes Vurraf’ de Graafse jongeren worden opgewarmd door een 4 tal house deejays vanaf het grote podium. Onder relaxe dansbare klanken en beats zal gedanst en gehost worden vanaf 19:00 uur tot maximaal 1:00 uur.


Op zaterdag 12 november start het programma van Carvavalsvereniging Pothuusburg met om 14:30 uur de onthulling van de nieuwe jeugdprins of prinses en rond 19:00 uur de grote prins of prinses. Met optreden van De Mertbloazers, Feest DJ Alex, de Dansmariekes en een zeer speciale dans-feest act waarbij het figuurlijke dak van de Markt eraf gaat. Ook deze dag duurt tot 1:00 uur.


De laatste dag dit weekend zal Sint Nicolaas het vestingstadje aandoen en aanmeren aan de Loswal van Grave. De allerkleinsten kunnen de Heiligman en zijn gevolg ontmoeten in een Meet & Greet op de Hoofdwagt naast de Sint Elisabethkerk. Op de markt zal dan de voetjes van de vloer gaan met een pieten disco vanaf het grote podium. Aan alles is gedacht deze dagen, voorzieningen om te schuilen bij regenachtig weer, genoeg te nuttigen voor de inwendig mens, een draaimolen en een poffertjeskraam. Kortom een weekend om naar Grave te komen of de vestingstad niet uit te gaan. De rust zal dan omstreeks 21:00 uur terugkeren.


Er zal tijdens deze dagen vanaf 18:00 uur op de Markt, Hoofdwagt en Binnenhof een parkeerverbod van kracht zijn. Op het Binnenhof zal een mobiele toiletwagen worden geplaatst met ook daarbij enkele zogenaamde plaskruizen. Ook zal het plein gebruikt worden als fietsparkeer plaats.

Momenten

11  vrijdag 11 november 2022 om 19.00 uur
12  zaterdag 12 november 2022 om 13.00 uur
13  zondag 13 november 2022 om 13.00 uur

Website en social links

Adres

Stichting 0486 Producties

Hoofschestraat 13

5361 ET Grave