Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Festival Market Garden Markt Grave

Op 17 en 18 september, beleeft het historische stadje aan de Maas zijn bevrijding opnieuw. Op 17 september zal er op de Markt om 15:00 uur na het luiden van de klokken, een muzikale uitvoering gegeven worden door de Vrijwillige Drumfanfare Koninklijke Luchtmacht. Om 18:25 uur zal er een officiële herdenkingsceremonie gehouden worden bij het Monument aan de zuidelijk oprit van de Lt. John S. Thompsonbrug met daarbij een fly-by van 2 historische vliegtuigen en de uitvoering van een demonstratie door Re-enactment Vereniging MARS en GKM van WOII Camp Cider White CP + het aanvullen van de brug.


Na deze plechtigheden start er op de Markt een muzikaal programma met medewerking van Stadskoor Grave en de Graafse Kapel De Mertbloazers.


Op zondag 18 september is er de gehele middag optreden van ondermeer de zangeressen Suzanne Menheere, Marleen van Steen. Als afsluiter zal er aan het einde van de middag een optreden zijn van de Gravenaar Jimmy Ouwens die onder de naam CLAS51FIED live militaire orkest klanken vernuftig mixt met moderne beats.


Ook is de markt feestelijk versierd met grote banieren en vlaggen en worden middenstanders gevraagd om hun etalages ‘passend’ aan te kleden. Zo ademt Grave de sfeer van hoop, verwachting en feest. Precies zoals het toen was.

Momenten

17  zaterdag 17 september 2022 om 12.00 uur
18  zondag 18 september 2022 om 12.00 uur

Website en social links

www.vestingstadgrave.nl

Adres

Stichting 0486 Producties

Hoofschestraat

5361 ET Grave