Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Duurzaam leven tot in de dood

Vanuit het idee dat we de aarde lenen van de generaties na ons, kunnen we niet om weloverwogen keuzes heen. De verantwoordelijkheid die we nemen bij leven, kunnen we ook nemen bij de dood. Toch is duurzaamheid vaak geen beslissende factor bij het regelen van een uitvaart. Nabestaanden zien zich geconfronteerd met zoveel (emotionele) regelzaken dat het afscheid van een dierbare minder groen is dan passend zou zijn. Er is veel meer mogelijk dan de meeste mensen weten! Daarom organiseert uitvaartondernemer Bert Jansen Venneboer van Natuurlijk Afscheid uit Nuland in samenwerking met Heleen Litmaath, vormgever bij afscheid uit Grave, voor de tweede keer een Groene Uitvaart Inspiratiemarkt .


Kloostertuin

In de prachtige kloostertuin van het voormalig Kapucijnenklooster in Velp (N-Br) wandelt u langs 30 aanbieders van duurzame uitvaartdiensten en -producten. Op diverse plekken in de tuin nemen ritueelbegeleiders u mee in bijzondere afscheidsrituelen. Ook geven enkele aanbieders workshops en demonstraties van hun ambacht. In de kloosterkerk start om 14.00 uur een rondleiding door het klooster. De inspiratiemarkt wordt afgesloten met een paneldebat tussen leveranciers van duurzame uitvaartproducten en lezingen, waaronder Loop Biotech, FAIR coffins, Natuurbegraafplaats Maashorst en Wikkelgoed (resomeren).


Voor meer en actuele informatie kunt u terecht op de website van uitvaartbegeleider Natuurlijk Afscheid https://natuurlijkafscheid.com/groene-uitvaart-inspiratiemarkt/


Datum

11  zaterdag 11 juni 2022 om 11.00 uur

Website en social links

natuurlijkafscheid.com

Adres

Natuurlijkafscheid

Basilius van Bruggelaan 4

5363 VA Velp