Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing Dido Michielsen: Lichter dan ik

Schrijfster Dido Michielsen is op uitnodiging van het Graafs museum te gast in de bibliotheek van Grave. De lezing vindt plaats in een reeks lezingen over Nederlands Indië. Het leven van haar betovergrootmoeder inspireerde Dido Michielsen bij het schrijven van Lichter dan ik.

Isah, zoals zij heet in deze roman, werd in 1850 geboren op Java. Ze groeit op in de kraton, het vorstenverblijf van de sultan in Djokja. Samen met haar moeder bewoont ze er een eenvoudige woning, waar haar moeder de kost verdient als batikster. Isah is bevriend met de dochters van de sultan, maar bij het opgroeien ontdekt ze al snel dat er onneembare obstakels bestaan in de traditionele standenmaatschappij.

Maar ook dat die tradities zowel voor de prinsesjes als voor haarzelf enorme beperkingen met zich mee brengen. Ze besluit haar leven in eigen hand te nemen. Maar dat gaat niet zomaar in de Nederlands-Indische kolonie.


Dido Michielsen is schrijfster van enkele biografische werken, waaronder het verhaal van Derk Sauer en zijn vrouw in Moskou en het leven van de Joodse familie Van Cleeff voor, tijdens en na de oorlog. De zeer goede documentatie en voorbereiding viel recensenten bij deze non-fictieboeken op.


Datum

18  maandag 18 oktober 2021 om 19.30 uur

Website en social links

Adres

Stadsmuseum Grave

Bibliotheek Grave - Trompetterstraat 2

5361 ER Grave

advertentie