Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Voorlopig laatste concert van ‘Kunst in het Kerkje’ in Velp/Grave

Zondag 31 januari, aanvang 14.30 uur, wordt een concert digitaal uitgezonden vanuit het Kunstkerkje in Velp bij Grave. Omdat liveconcerten niet mogelijk zijn vanwege de coronamaatregelen, zeker niet in zo’n klein en intiem kerkje als het Vincentiuskerkje, biedt stichting Kunst in het Kerkje de mensen in de regio dit concert gratis aan. Het concert van jazztrompettist Eric Vloeimans en accordeonspeler Tuur Florizoone kunt u volgen via www.kunstinhetkerkje.nl.

Omdat om technische redenen niet live kon worden gestreamd, is het concert eerder opgenomen.


Prijswinnaars

Trompettist Eric Vloeimans is een topattractie in de Europese jazz scène. Niemand haalt zoveel verschillende klankkleuren uit de trompet, heeft zo’n ferme en tegelijk warme toon, speelt zo intens en weet dat de mensen tot in hun tenen mee te laten voelen. Op 2 december jl ontving Eric de Edison Jazz Oevreprijs 2020. Niet verrassend, want als je zo virtuoos over allerlei scheidslijnen binnen de muziek heen springt, verdien je zo’n prijs. Naast zijn uniek eigen geluid, stijl, techniek en composities zijn het ook de bijzondere samenwerkingen die Vloeimans bijzonder maken. Met accordeonist Tuur Florizoone speelt hij niet vaak, maar wel al jaren samen.

In korte tijd groeide Tuur Florizoone uit tot een van de meest geliefde muzikanten van Vlaanderen. Hij won met zijn soundtrack voor de film 'Aanrijding in Moscou' uit 2008 de publieksprijs op de World Soundtrack Awards en werd ook genomineerd voor de Prijs van Beste Muziek bij de Europese Filmprijzen. Met grote flair en onweerstaanbare podiumprésence bewijst hij dat zijn ongewone instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de straathoek.


Vuurwerk

De passie en emotie vonken bij deze muzikanten uit hun instrumenten. Of het concert vuurwerk gaat worden is de vraag, omdat de muzikanten het liefst concerten geeft met fysiek aanwezig publiek. Die interactie missen ze. Het concert was eerder gepland in maart vorig jaar en vanwege de coronamaatregelen hebben we het doorgeschoven naar nu. Nu nog een keer doorschuiven was geen optie meer door een besluit van de gemeente Grave.


Wordt dit vervolgd?

Het college van B&W van Grave heeft namelijk zonder overleg en opgaaf van redenen per 1 februari het gebruik van het Kerkje door stichting Kunst in het Kerkje stopgezet. Voor wie hier meer over wil weten, kijk op de site van de stichting. Daar staat een feitenrelaas, waaruit helder blijkt hoe de gemeente Grave de afgelopen vijf jaar met Kunst in het Kerkje is omgegaan. Wat er in de toekomst gaat gebeuren in het Vincentiuskerkje is onduidelijk, net als de ontwikkeling van het Drie Spitsen Gebied. Een door de gemeente ingestelde beheercommissie gaat zicht daarover buigen. KihK wacht deze ontwikkelingen af en beraadt zich op haar toekomst.


www.kunstinhetkerkje.nl

Datum

31  zondag 31 januari 2021 om 14.30 uur

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunst in 't Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp