Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Winterwandeling in kerstsfeer

Op zondag 22 december organiseert IVN Grave een winterwandeling op landgoed Mariëndaal (voorheen de Binckhof) in Velp (NB).


Tijdens deze wandeling vertelt de gids over het voormalig kloosterpark, de historie en de winterverschijnselen. Ook worden er enkele natuursprookjes en een écht Velps kerstverhaal verteld. De wandeling begint om 12.00 uur op de parkeerplaats bij de brede school en eindigt rond 14.00 uur bij Kinderboerderij “BuitenGewoon”, waar op dat moment het kerstfeest begint en waar u lekker kunt opwarmen met o.a. warme chocomel en glühwein. 


Landgoed Mariëndaal  beslaat 52 hectare en bestaat hoofdzakelijk uit bos. Het landgoed met oude bebouwing, maar ook met oude, daardoor goed ontwikkelde natuurterreinen, is voor de natuur een belangrijk gebied met een grote biodiversiteit. Het park wordt gekenmerkt door een lanenstructuur die voor het grootste deel intact gebleven is. Men vindt hier prachtige lanen van meer dan honderd jaar oude beuken waar je (in gedachte) de paters nog ziet brevieren. Er zijn ook lanen met even oude eiken.


Landgoed Mariëndaal wordt voor een gedeelte gebruikt door Dichterbij voor de huisvesting van mensen met een beperking en een gedeelte kan als landschapspark aangeduid worden. Het voormalige klooster is van 1865 tot 1967 door de Jezuïten bewoond geweest. Van 1967 tot in de jaren negentig gebruikte de stichting “de Binckhof” het voor de huisvesting van verstandelijk gehandicapten. Sinds de bouw van nieuwe paviljoens, die pasten bij de eisen van begin jaren negentig stond het gebouw jarenlang leeg. Sinds 2012, na een forse renovatie is hierin een Zorgresidentie gevestigd.


Deelname aan de wandeling is gratis; aanmelden is niet nodig.

Datum

22  zondag 22 december 2019 om 12.00 uur

Adres

Parkeerplaats Brede School

Beukenlaan 6

5363 RA Velp

advertentie