Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

De Geboorte Van Een Danser

Kerstconcert 2019


De geboorte van een danser


'I danced for my true love'


Bach, (boos)aardige maskers, Hooglied en dansliederen: Carmina Ludens maakt er weer een spektakel van deze kerst. Maar onder dit patchwork van schijnbare uitersten gaat een overtuigend verhaal van liefde schuil. Liefde met een hoofdletter L: het eeuwige, universele verlangen naar eenwording. Met kerst vieren we de geboorte van de 'Lord of the dance': Christus die zijn leven danst als bruidegom voor zijn geliefde bruid, de mensheid.


Al vanaf de vierde eeuw wordt Christus poëtisch en mystiek beschreven als danser. In het kerstconcert van Carmina Ludens wordt deze dans van liefde, geboorte, leven en dood hoorbaar in liederen uit verschillende landen, met als hoogtepunt het bekende 'Lord of the dance' van Sidney Carter.


Liefde is het ook die doorklinkt in de composities van Bach. Van doldwaze verliefdheid tot smartelijk verlangen. In zijn Mattheuspassion gebruikt Bach een volksmelodie die we vooral kennen als 'O hoofd vol bloed en wonden'. Maar deze melodie vormt ook het begin én het einde van zijn Weihnachtsoratorium! Bach laat hiermee zien dat die twee grote composities één thema hebben: de Liefde tussen Bruidegom en Bruid.


Een bijzonder concert, in een suggestieve en feestelijke aankleding, met muziek van o.a. Bach, Praetorius, Willcocks, Cooper, Walton, Carter.


Muziektheaterkoor Carmina Ludens o.l.v. Hein Vrijdag en Lianne van der Burgt, m.m.v. Ulrike von Meier, harp


Zaterdag 14 december, 20.00 uur, Bagijnenkerk Grave

Zaterdag 21 december, 20.00 uur, Cenakelkerk H. Landstichting

Zaterdag 4 januari 2020, 20.00 uur, H Antonius Abtkerk, Wijchen


Meer info over entreeprijzen en reserveren: www.carminaludens.nl

Datum

14  zaterdag 14 december 2019 om 20.00 uur

Adres

Muziektheaterkoor Carmina Ludens

Bagijnenkerk

5361 EM Grave

advertentie