Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expositie Rob Streng en Hanneke Emens Kunst in het Kerkje

Expositie Rob Streng en Hanneke Emens


Van 30 november tot en met 15 december 2019 exposeren Rob Streng en Hanneke Emens in Kunst in het Kerkje van Velp NB. Het kerkje is in de weekenden open van 11.00 tot 17.00 uur. Kom prachtige ‘minimal art’, brons en textiel-werken bewonderen. 


Minimal art met lijn, kleur en vorm

Rob Streng (1945) heeft tijdens zijn opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam gekozen voor de richting grafiek en grafische vormgeving. Direct was hij geboeid door abstracte en geometrische vormen waarbij sommige al terug te voeren zijn naar de oude steentijd; Paleolithicum. Het V-teken stond symbool voor water, vogel en vruchtbaarheid. Deze tekens zijn teruggevonden op stenen gebruiksvoorwerpen en botten van dieren die 50.000 jaar oud zijn. Zelfs in onze tijd kunnen deze tekens en symbolen als aanduiding nog steeds herkend worden, hetzij in een andere context.

Met lijn, kleur en vorm ontstaat functionaliteit van de ruimte. Kleur is een nauwelijks te bevatten fenomeen en toch heeft iedereen er wel iets over te vertellen. Kleur is het gereedschap van de kunstenaar, architect en ontwerper. Eigenlijk ontstaat kleur pas in het oog en het hoofd. Het zoeken naar balans tussen kleur en vorm is voor Rob een voortdurende uitdaging. Zijn werk bevindt zich in binnen-en buitenlandse collecties.


Veelzijdigheid in brons en textiel

Hanneke Emens (1946) is van jongs af aan bezig met de uitvoering van een bijna onuitputtelijke stroom van ideeën. Met afgeronde opleidingen op het gebied van mode, etsen, schilderen en bronzen, weet zij als veelzijdig kunstenaar haar ambacht en creativiteit met elkaar te combineren.

Al meer dan dertig jaar exposeert Hanneke haar werken op bijzondere locaties in Nederland. Niet alleen in galerieën, maar ook in kerken, op beurzen, in tuinen of in een publiek gebouw.

Naast haar atelier heeft Hanneke een winkel in Hoorn (NH) waar zij hoeden, kleding en tassen maakt naar eigen creatie en in opdracht van de consument. Zo zijn onder andere het Van Gogh en het Rijksmuseum in Amsterdam vaste opdrachtgevers van Hanneke. In de abstracte bronzen verwerkt ze regelmatig andersoortige (rest) materialen die een mysterieuze en soms surrealistische indruk geven. De vrije vorm staat centraal. Geen twee beelden lijken op elkaar. Haar werk is in de loop van de jaren in omvang en kracht toegenomen.


Bezoekersinformatie

Zaterdagen en zondagen van 30 november tot en met 15 december 2019 van 11.00 -17.00 uur. Bezoekadres: Kunst in het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp (bij Grave). Gratis toegang.


Datum

  Vandaag t/m 15 december 2019

Dagen geopend
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunst in 't Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp

advertentie