Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expositie Jong Talent in Kunstkerkje Velp

Vijf jonge kunstenaars en een prachtig mooie kerk, omgebouwd tot expositieruimte. Dat zijn de ingrediënten voor de expositie Jong Talent op zaterdag 19, zondag 20 en zaterdag 26 oktober. Kunst in het Kerkje biedt hiermee jonge kunstenaars een podium in het Kunstkerkje in Velp bij Grave. Iedere jonge kunstenaar heeft de laatste jaren hard aan de weg getimmerd maar staat nog aan het begin van zijn carrière. Alle vijf zijn ze door een vakkundige commissie geselecteerd om mee te mogen doen aan deze expositie. Dit jaar zijn vijf jonge beeldende kunstenaars uitgenodigd uit Utrecht, Nijmegen, Arnhem en Eindhoven: Jonathan Stavleu, Britte Koolen, Anneke Fidder, Amanda Winnemuller en Tellurico. Zij komen vanuit verschillende academies en exposeren drie dagen hun werk in Kunst in het Kerkje. Op zaterdag 19 oktober om 14 uur vindt een officieel openingsmoment plaats en zullen de exposanten hun werk presenteren. De expositie is op genoemde dagen van 11.00 tot 17.00 uur open. U bent van harte welkom.


Een grote diversiteit

Onder de geselecteerde kunstenaars bevinden zich verschillende disciplines. Jonathan Stavleu en Britte Koolen zijn dit jaar afgestudeerd van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Jonathan maakt installaties van ‘found materials’ en Britte grijpt terug naar ‘minimalistische principes’ en laat bezoekers de ruimte ervaren. Het werk van Anneke Fidder gaat vaak over de menselijke conditie. Amanda is masterstudent aan de Radbouduniversiteit en onderzoekt de emoties en angsten van haar generatie ‘de millenials’. Tellurico exposeert al in verschillende grote steden van Europa en timmert al flink aan de weg. Hij is klaar met zijn masterstudie aan de Design Academy van Eindhoven. Zijn bedrijf Tellurico’s Studio doet onderzoek naar alternatieve oplossingen door het bestuderen van folklore en de relatie tussen ambacht en omgeving. Al met al de moeite waard om deze expositie te bezoeken en in gesprek te gaan met de kunstenaars.


Op zondag 27 oktober is er geen expositie meer, maar kunt u genieten van een concert van Trio Strobos-Bercken-End. Voor meer informatie en reserveren van een plaats voor dit concert of voor het complete programma van Kunst in het Kerkje, kunt u terecht op de website. De expositie is gratis.

Momenten

19  zaterdag 19 oktober 2019 om 11.00 uur
20  zondag 20 oktober 2019 om 11.00 uur
26  zaterdag 26 oktober 2019 om 11.00 uur

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunst in het Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp