Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Wandeling in tuin Emmaüsklooster

Tijdens Open Monumentendag


Wandelen in de tuin van het imposante Emmaüsklooster in Velp kan op zondag 15 september, onder leiding van IVN-gidsen. Struin mee door de ommuurde tuin die doorgaans niet voor publiek toegankelijk is. De wandeling begint om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van het klooster en eindigt uiterlijk om 16.00 uur.


Na de val van Den Bosch in 1629 moesten veel katholieke geestelijken die stad verlaten. Ook de Kapucijnen zochten hun heil elders, en wel in het Land van Ravenstein, waar men wel ongestoord zijn geloof mocht beleven. De Kapucijnen, onder leiding van Basilius van Brugge, vestigden zich uiteindelijk in Velp. Inmiddels hebben de Paters het klooster verlaten en is het klooster in bruikleen bij de stichting Avant Spirit dat zowel spiritueel als commercieel een nieuwe bestemming vorm geeft.


Rondleiding door tuin en klooster

De tuin bestaat uit een parkachtig bos met daarin een “pesthuisje”, een boomgaard, een moestuin, een bloementuin en enkele siertuinen waar een serene rust heerst. Alles wordt onderhouden door vrijwilligers. De gidsen zullen vertellen over de bijzondere kenmerken van kloostertuinen en deze tuin in het bijzonder. In het klooster worden die dag ook rondleidingen verzorgd.


Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen en meer. Kijk voor uitgebreide informatie op de website.

 


Datum

15  zondag 15 september 2019 om 14.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

Emmausklooster

Basilius van Bruggelaan 4

5363 VA Velp

advertentie