Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Op zoek naar waterbeestjes in de Broekse Wielen

Wandelen door bijzondere natuur in Gassel

Wat er allemaal leeft en groeit in en rondom de Broekse Wielen vertellen gidsen van IVN Grave op zondag 14 april tijdens een wandeling door natuurgebied “De Vogelshoek” in Gassel (gemeente Grave). Ook het ontstaan van dit natuurgebied komt daarbij uitgebreid aan bod. Er gaat een deskundige van organisatie RAVON (Reptielen, amfibieën en vissenonderzoek) mee, die de deelnemers laat kennismaken met de levende wezentjes uit een wiel, zoals kikkertjes, salamanders, libelle larven en meer. Ook voor kinderen een avontuurlijke bezigheid. De wandeling start om 14.00 uur bij het hek ( de ingang van het natuurgebied) aan de Bordscheweg in Escharen en duurt ongeveer 2 uur.


De Wielen

De BROEKSE WIELEN zijn onderdeel van natuurgebied “Vogelshoek” bij Escharen. Dit reservaat bestaat uit rivierduinachtig terrein, dat in een oud stroomdal van de Maas ligt. De grote afwisseling is heel bijzonder. Er liggen hier waterplassen (wielen), delen van een oude rivierdijk, schrale rivierduingraslanden, bos en open polderlandschap dicht bijeen. Waarschijnlijk zijn de wielen 150-200 jaar gelden ontstaan door dijkdoorbraken van de ringdijk. In en om de wielen komen van oudsher zeldzame planten en dieren voor. De plassen zijn dan ook van groot belang voor de voortplanting van kikkers, padden, salamanders en allerlei inheemse met uitsterven bedreigde vissoorten en vele soorten ongewervelde waterdieren zoals libellen.


Deelname

De wandeling is niet alleen interessant voor volwassenen; ook voor kinderen is de wandeling leuk en leerzaam. De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Deelname aan de wandeling is gratis; een vrijwillige bijdrage voor IVN Grave is altijd welkom.


Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enz.. Kijk voor uitgebreide informatie op www.ivn.nl/afdeling/grave

Datum

14  zondag 14 april 2019 om 14.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN Grave

start: Bordscheweg,

5364 AB Escharen

advertentie