Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Concert La Manouche

Op vrijdagavond 22 februari geeft de groep La Manouche een akoestisch concert in de protestantse kerk in Grave.


Bij de muziek van La Manouche waant de luisteraar zich even aan het kampvuur bij de woonwagen. Dit trio heeft een gevarieerd programma met traditionele liederen en muziek uit de Roma- en Sinti cultuur. 


Moeiteloos worden swing á la Django Reinhardt gecombineerd met muziek uit de Balkan en flamenco klanken uit de Camargue.

Met geraffineerd gitaarwerk en melodisch klarinetspel worden de veelal weemoedige liederen ten gehore gebracht. Tijdens het concert krijgt het publiek ook tekst en uitleg over de gezongen stukken en achtergrondinformatie van het reizende volk.


La Manouche brengt een boeiende voorstelling op de planken, waarbij de emotie in de muziek voorop staat. De groep bestaat uit: Mouche Palts, gitaar/zang, Roelof Posthumus, klarinet, en Manito gitaar. Deze formatie geeft concerten in binnen- en buitenland. Er zijn inmiddels twee album uitgebracht. In 2012 is de groep door de Amerikaanse muziekjournalist Donald Cohen uitgeroepen tot een van de toonaangevende vocale zigeunergroepen van Europa. Dit akoestische concert is een mede initiatief van café Sabor Markt 4 Grave. Het is van 20.00 tot 21.00 (inloop 19.30) entree €12,50 als men van tevoren reserveert, aan de deur €15.

Na de voorstelling is er een meet en greet met de artiesten in Sabor. Het is op loopafstand van de kerk. Reserveren kan via info@manito.biz of 06-23259107

Datum

22  vrijdag 22 februari 2019 om 20.00 uur

Website en social links

www.lamanouche.nl

Adres

Protestantse kerk

Bagijnenstraat 1

5361 EM Grave

advertentie