Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Fruitbomen snoeien met IVN Cuijk

Prachtig toch, zo’n jonge hoogstamboomgaard in de lente? Maar om hem “prachtig” te krijgen, kunnen de jonge appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen wel wat hulp gebruiken. Daarom gaat de werkgroep vrijwillig landschapsbeheer van IVN Cuijk op zaterdagmorgen 2 februari jonge hoogstamfruitbomen hun eerste vormsnoei geven.


We starten om 9.00 uur in Gassel. De boomgaard ligt praktisch aan de provinciale weg en herbergt ook een dassenpopulatie. De dassen zijn namelijk gek op valfruit. 

Ervaring met snoeien is niet nodig. Je krijgt ter plekke instructie en uitleg over de werkzaamheden. IVN Cuijk zorgt samen met Brabants landschap ook voor het materiaal. Wat is wel handig? Warme kleding, stevige schoenen, een paar werkhandschoenen en zin om lekker buiten in de natuur bezig te zijn.


Kom je helpen? Meld je dan van tevoren even aan bij VLB@ivn-cuijk.nl.

Dan weten we voor hoeveel snoeischaren we moeten zorgen en hoeveel koffie/thee we moeten meebrengen. Meer weten over vrijwillig landschapsbeheer IVN Cuijk?

Kijk dan op onze website.


Over IVN Cuijk

IVN Cuijk zet zich in voor een groen, gezond en duurzaam land van Cuijk. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.

IVN: beleef de natuur!

Datum

2  zaterdag 02 februari 2019 om 09.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

Boomgaard

De Overlaat 6

5438 NB Gassel

advertentie