Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Paddenstoelen zoeken op landgoed Mariëndaal in Velp

Op zondag 14 oktober organiseert IVN Grave een Paddenstoelenwandeling met gids op Landgoed Mariëndaal.


De wandeling start om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats

voor de school, en duurt tot ongeveer 12.00 uur.

Door de vele variaties in de vegetatie staat landgoed Mariëndaal bekend om de grote hoeveelheid en soorten paddenstoelen. De soorten variëren per jaar; dat hangt onder meer af van het weer.


Paddenstoelen worden vaak in verband gebracht met feeën, heksen, duivels en meer. Een aantal van de namen doen daar ook sterk aan denken, zoals: Duivelsei, Elfenbankje, Heksenboter, Heksenkring, Judas oor, Satansboleet. De gidsen vertellen tijdens de wandeling graag het verhaal, dat aan de naam vastzit.

Speciaal voor kinderen is de wandeling boeiend. En het wordt nog leuker als je een klein spiegeltje meeneemt; daarmee kun je namelijk makkelijk de onderkant van de paddenstoel bekijken.


Aanmelden voor de wandeling is niet nodig.


Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen.

IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen en meer. Kijk

voor uitgebreide informatie op de website.

Datum

14  zondag 14 oktober 2018 om 10.30 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

Landgoed Mariëndaal

Beukenlaan 6

5363 RA Velp

advertentie