Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Vogels kijken in nieuwe natuur Keent

Op zondag 13 mei organiseert de vogelwerkgroep van IVN-Grave een vogelfietstocht door natuurgebied Keent (tussen Ravenstein en Grave aan de Maas). Wie liever wandelend vogels wil spotten kan deelnemen aan de wandeling door dit natuurgebied, die ook door ervaren gidsen wordt begeleid. Beide activiteiten starten om 10.00 uur bij het Informatiepunt van Brabants Landschap/Taurus aan de Zuidenhoutstraat 4 in Keent. Rond 12.00 uur eindigen de vogelexcursies, opnieuw in het Informatiecentrum waar nog kan worden nagepraat met de gidsen.

Nieuwe natuur

Bij Keent is de afgelopen jaren prachtige nieuwe natuur aangelegd waar heel veel vogels op af komen. Lijsters, reigers, ganzen en eenden soorten hebben er inmiddels hun plaats ontdekt. Ook roofvogels foerageren in dit verruwde natuurgebied, waar stukken natuur worden afgesloten voor de oerrunderen en Exmoorpony’s, zodat de vegetatie kan verruigen. En dat is weer goed voor ruigte- en struweelvogels, vlinders en andere insecten.


Liever wandelen?

De vogelwandeling wordt georganiseerd door Brabants Landschap, de organisatie die dit natuurgebied beheert. Zij hebben ook het Informatiepunt aan de Zuidenhoutstraat ingericht, waar de deelnemers na afloop kunnen rondkijken. Hier wordt speciaal aandacht besteed aan de ontwikkeling van het Taurusrund door de stichting Taurus.

Deelname aan de wandel- en fietsexcursie is gratis; een verrekijker meenemen is handig. De fietsers dienen hun eigen fiets mee te nemen; wandelaars raden we aan wandelschoenen te dragen.


Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen en meer.

Datum

13  zondag 13 mei 2018 om 10.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN Grave

Zuidenhoutstraat 4

5371 RB Grave

advertentie